Mikä Laihisraivarit?

Heippa blogini lukija, kiva, että olet täällä!

Olen Mariela, 35-vuotias helsinkiläinen meikkaaja-kampaaja ja kauneustuottaja. Olen tehnyt kauneusalalla töitä yli 15 vuotta, ja vetänyt omaa firmaa vuodesta 2003 lähtien. Olen siis yksityisyrittäjä. Olen kirjoittanut kaksi kauneuskirjaa. Make Up Bible ilmestyi syksyllä 2011 ja Hair Bible keväällä 2014. Olen myös suunnitellut kotimaiselle Cailapille nimeäni kantavan meikki- ja hiusvälinekokoelman.

http://marielasarkimabeauty.com

Olen sen sortin herkkupeppu, ettei paremmasta väliä! Rakastan makeita ja suolaisia herkkuja, ja kun sille päälle satun, There's NO Limit. Voin hyvin pistellä leffaillan aikana poskeeni pussillisen sipsejä, puolikkaan suklaalevyn ja vielä päälle läjän salmiakkia. En kuitenkaan kärsi ahmimisesta, paitsi ehkä aina yhtenä tiettynä päivänä kuukaudessa… :) Sensijaan kärsin siitä, etten osaa lopettaa. Tunnen kyllä rajani, mutta menen todella ketterästi niiden yli. En osaa, vai pitäisikö sanoa en halua lopettaa ajoissa. Sama pätee hyvään ruokaan. Systeemiini on iskostunut jostain tarve syödä itseni joka kerta ihan ähkyyn. Ikäänkuin en olisi täysi, tai ruokahaluni ei olisi kunnolla tyydytetty.

Vasen kuva kesä 2009, paino 68 kg. Oikea kuva talvi 2010, paino 58 kg.
Laihisraivarointini historia
Laihisraivarit-blogi starttasi alunperin elokuussa 2009. Sain pudotettua puolessa vuodessa reilut 10 kg bloggaamalla, herkuttelun nollatoleranssilla, vähähiilihydraattisella (ei missään tapauksessa kuitenkaan hiilarittomalla) ruokavaliolla ja säännöllisen epäsäännöllisellä liikunnalla. Olen aloittanut ja lopettanut bloggaamisen useaan otteeseen. Joka kerta olen vedonnut työkiireisiin, ja päästänyt itseni luisumaan takaisin Dark Sidelle. Sitten olen taas reipastunut muutamaksi kuukaudeksi, ja luiskahtanut raiteiltani jälleen. Tätä vuoristorataa on jatkunut blogin merkeissä kohta viisi vuotta, mutta todellisuudessa olen noudattanut samaa kaavaa tämän vuosituhannen alusta saakka…


Syksyllä 1999 aloitin ensimmäisen ihan aikuisten oikean parisuhteeni, jonka myötä kilot alkoivat pikkuhiljaa kertyä. Parikymppiseksi saakka olin painanut aina keskimäärin 50 kg, mutta kotoilun sun muun mukavan myötä lihosin pari vuotta kestäneen suhteen aikana lähes 10 kiloa. Sitten tuli ero, muutin Barcelonaan, ja laihduin. Sieltä jatkoin seikkailuani Lontoon kautta töihin Karibianristeilijälle. Muutaman kuukauden laivakomennuksen aikana lihosin taas. Palasin Suomeen 2003, aloitin työt kampaamossa, ja istuin työkavereiden kanssa usein baarissa. Lisää kiloja. 2004 ostin ensimmäisen oman kämppäni Helsingin keskustasta ja vietin hulluja sinkkuvuosia.

Krebaamassa veljen kanssa.
Turvotuksen ja väsymyksen määrä oli vakio, enkä ollut kovinkaan onnellinen. Töissä meni kyllä hyvin ja etenin kivasti urallani. Sinkkuus, päämäärättömyys ja liiallinen työnteko + baareissa notkuminen kuitenkin söivät naista… Loppuvuodesta 2006 näin valon. Tapasin ihmisen, joka tuntui sielunkumppanilta ja olin mukana luomassa MSCHIC-meikkisarjaa. Työkiireiden ja ihastumisen myötä vereen virranneen adrenaliini-endorfiinitulvan ansiosta kilot karisivat, ja kesällä 2007 näytin huippuhyvältä painaessani n. 56 kg.

kesä 2007
Tuon kesän jälkeen tilanteet niin työ- kuin ihastumisrintamalla mutkistuivat pahasti, mutta paino pysyi jotakuinkin alle 60 kg:n kovan stressin ansiosta. Ihmissuhdetilanne räjähti käsiin talvella 2008. Sitten tapasinkin Oskarin. Kävimme paljon ulkona syömässä, matkustelimme ja nautimme elämästä. Kuinka ollakaan, kesällä New Yorkissa synttäri-illallistani varten aiemmin keväällä ostamani keltaisen mekon vetskari ei mennytkään enää kiinni.

Magnolia Bakeryn Cup Cake maistuu… 
Samoihin aikoihin päätin myös luopua meikkitehtailusta ja myin osuuteni MSCHICistä. Tunsin olevani tuuliajolla, en ollut varma mihin suuntaan urani oli menossa. Lihosin entisestään. Syksyllä 2008 aloitin Ellen kauneusbloggaajana, minkä jälkeen rupesin kirjoittamaan myös omaa kauneusblogiani. Pikkuhiljaa sain myös lehtijuttuja kirjoitettavakseni, ja löysin hyvän balanssin meikkikeikkojen, kampaamossa työskentelyn sekä blogien ja lehtijuttujen kirjoittamisen välille. Tein jälleen hurjasti töitä. Ja lihosin! 

OMG.
Loppukesästä 2009 olin saavuttanut huiman painolukeman, 68 kg. Olin onneton ja tyytymätön peilikuvaani. Päätin aloittaa Laihisraivarit-blogin pitämisen, TÄÄLTÄ löytyy lähtötilanteeni.Mitä seuraavaksi?

- haluan oppia kohtuutta syömisen suhteen
- haluan syödä hyvin ja oikein
- haluan hallita herkkuhimoni

- haluan ottaa liikunnan tärkeäksi osaksi elämääni 
- haluan haluta liikkua

- haluan näyttää hyvältä ihanissa vaatteissa, jotka omistan
- haluan omistaa vyötärön

- haluan pitää huolta itsestäni 
- haluan olla armollinen itselleni
- haluan voida hyvin, ja sen myötä näyttää hyvältä2 kommenttia:

  1. Jälleen kerran luen noita sinun tavoitteita tuosta mitä seuraavaksi-otsikon alta, ja tunnistan joka kohdasta itseni :) Näin oli silloinkin kun ensimmäistä kertaa tänne blogiisi löysin talvella 2010.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mie! Nyt vasta muistin sulle vastata, kun palasin itse lukemaan tätä kirjoitustani. Tänään olen jälleen normaalipainoinen, ja halusin muistuttaa itseäni, että miksi Laihisraivaroinkaan…! :) Ja totta tosiaan, samat on teemat ja teesit, kuin silloin 4-5 vuotta sitten blogin alkuaikoina. Tällä kertaa tosin tunnen enemmän kypsyyttä itsessäni, ja tiedän muuttavani elämääni lopullisesti. :)

      Poista