perjantai 2. lokakuuta 2009

NEITI X:N RUOKAVALIO



Tässä olisi pähkinänkuoressa syömisiäni:

Perusperiaatteenani on vähähiilihydraattinen, proteiinirikas ruokavalio.
En käytä maitotuotteita, paitsi Activia luonnonjugurttia sillointällöin. Jos jossain ruoassa on juustoa, syön sen.
Vältän valkoista viljaa ja tärkkelyspitoisia ruoka-aineita. Syön välillä pastaa, perunaa ja riisiä, mutta määrät ovat todella pieniä.
Käytän lisukkeena usein spelttiä ja sekaviljaa.
Käytän lisärouskeena ruoissa erilaisia siemeniä ja pähkinöitä.
Hulluttelen mausteiden kanssa!
Syön ainoastaan tummaa leipää 2 siivua päivässä. Suosikkini on Tempo Fitness ja Reissari.
En syö tai käytä sokeria. Nollatoleranssi sitä sisältävien herkkujen kanssa jatkuu.
En myöskään käytä makeutusaineita. Jos sokerihammasta kolottaa, makeutan hunajalla tai agavesiirapilla.
Syön paljon lihaa, kanaa ja kalaa.
Syön myös melkein päivittäin 2 kananmunaa (toisesta otan keltuaisen pois)
Syön paljon kasviksia, juureksia ja sieniä sekä pari hedelmää päivässä.
Pyrin juomaan ainakin 2 litraa vettä päivässä.

Esimerkkiaamupala:

2 siivua Tempo Fitnessiä
voitelu tuoreella avocadolla
3 siivua kalkkunaa per leipä
1 paistettu kananmuna per leipä (huom vain toisen keltuainen!)
6-8 ohutta siivua kurkkua per leipä
3 ohutta siivua tomaattia per leipä
mausteeksi mustapippuria ja balsamicosiirappia

tai

yksi tuollainen leipä
ja 1,5 dl spelttipuuroa

tai mysliä ja soijamaitoa

Aloitan päivän juomalla n. 0,5 l vettä. Muut aamujuomat ovat 2 dl kahvia ja/tai purkki Element-mehua.

Lounaalla syön yleensä salaatin ilman kastiketta, krutonkeja, parmesan-lastuja yms. Yleensä tulee valittua kana-tai katkarapusalaatti. Käytän öljyä, viinietikkaa ja mustapippuria mausteena.
Kana-annokset ovat myös suosikkejani. Vaihdan niistä riisin salaattiin tai esim. lämpimiin vihanneksiin. Samoin liha-annosten kanssa. Joskus syön Atrian kevyt kalkkunanakkeja, yhden paistetun kananmunan ja runsaasti salaattia.

Iltaisin syön vuorotellen lihaa, kanaa, kalaa ja kasviksia. Lisukkeena aina paljon vihanneksia tai salaattia ja spelttiä, villiriisä, kokojyväspagettia- tai nuudeleita. Vuorottelen etten kyllästy!

Nälkä pysyy poissa päivän aikana Easy Body-patukoilla ja hedelmillä. Otan töihin joskus mukaan myös eväitä: pähkinöitä, leivän, hedelmiä, salaattia tms.

Tärkeiden aineiden lisätankkaus:

2 erilaista D-vitamiinivalmistetta
Omega3-kalanmaksaöljykapselit
kalkki+magnesium-valmiste
mineraali/hivenainevalmiste kynsille ja hiuksille



Photobucket

7 kommenttia:

  1. Nostaisin hattua, jos sellaista käyttäisin. No jaa, tämä on virtuaalinen ympäristö, joten *nostaa virtuaalista silinterihattuaan virtuaalisesti*
    Ruokavaliosi on kadehtimisen arvoinen!!
    Olet onnistunut/onnistumassa siinä missä itselläni on vielä eniten tekemistä!

    "En syö tai käytä sokeria." Oih, kun voisin tämän toteuttaa! Minullahan on viikottainen karkkipäiväni, mutta pieniä makiaan sortumisia tulee kyllä valitettavasti useamminkin. :/ Vedenjuonnin suhteen mennään samoilla linjoilla melko pitkälti, juon päivässä vähintään 2 litraa vettä (tällä hetkellä tosin kaikki kylmä vihloo... prkl).

    Mitä tykkäät noista EasyBody-patukoista? Olen nimittäin miettinyt, että pitäisi varmaankin alkaa haukata keskellä päivää jokin välipalapatukka, etenkin jos nyt aloitan jälleen nuo aamutreenailut.

    Jos ei höpötellä, niin hauskaa viikonloppua!!

    -PP

    VastaaPoista
  2. Easy Body:t ovat pelastaneet monessa tilanteessa; niin nälässä, kuin akuutissa makeanhimossakin. Syön siis niitä pieniä proteiinipatukoita, en ateriankorvikkeita. Eri kauppojen hinnoissa on eroa. Halvimmillaan 1,40 e, kalleimmillaan 1,90 e. Paras juttu kuitenkin on, että niitä saa lähes kaikista K- ja S-ryhmän kaupoista! (ainakin Helsingistä siis.)

    VastaaPoista
  3. Hei neiti, miten paljon uskaltaa syödä hedelmiä päivässä ilman, että tulee sokeria liikaa?

    Ja, lasketko kaloreita ollenkaan?

    Olen ollut nyt 1.5 viikkoa vähähiilarisella, jätti-protskudietillä, en syönyt yhtään karkkia (kolme suklaakonvehtia kyllä yhtenä heikkonapäivänä meni alas) ja tehnyt lihaskuntoa.

    Motivaatio on tänään vähän hukassa: auttaako tämä, teenkö tarpeeksi! En nimittäin tunne kärsiväni: välillä tietysti tekee mieli viiniä ja herkkuja, etenkin ihanien tuoksujen ohi käppäillessä. Mutta, yllättävän iisisti on mennyt.

    Juuri tuo "kituminen" kun on poissa, sitä ei jotenkin usko, että muka laihtuisi. Ehkä ihan vähän jenkkakahvoista on lähtenyt... Mutta ei tuollaista vauhtia kuin sinulla. Anna pari vinkkiä!

    Syön päivässä n. 1500-1800 kaloria (kirjaan kaiken ylös ja nettiohjelma laskee ne automaattisesti, itse en vaivautuisi). Syön aina kun on nälkä, eli kalorimäärä ei synny "iik en voi enää syödä, koska määrä on täynnä".

    En syö yhtään leipää, pastaa, riisiä tai muuta puhdasta hiilaria. Paitsi leseitä, sokeroimatonta mysliä, hedelmiä ja vihanneksia (jälkimmäisiä liian vähän). Joka ruualla soijaa tai kanaa, pähkinöitä, avokadoa tai muuta protskua.

    Miten saisin itseni vähän nopeampaan pudotukseen?

    VastaaPoista
  4. Heippa pikkupossu! Kärsivällisyyttä vaan. 1,5 viikkoa on vasta alkua. Tuloksia aloin itse huomata vasta muutama viikko sitten. Nyt on käynnissä viikko 10. En laske kaloreita, seuraan kyllä sivusilmällä. Pyrin syömään 3 tunnin välein, jotta nälkä ei yllätä. Nopea pudotus ei ole pitkässä juoksussa hyväksi. Lue noita vanhempia merkintöjäni, niin huomaat, että aikamoisissa syövereissä olen itsekin ryöminyt välillä. :)

    VastaaPoista
  5. ai niin: Olen itse sitä mieltä, että hedelmiä EI VOI SYÖDÄ LIIKAA! Toki tertullinen banskuja alkaa jo näkyä vaa'assa... Kohtuullinen määrä tekee niin hyvää mielelle, iholle ja vitamiinitasapainolle, että ei hedelmistä haittaa kyllä ole.
    Tämä on toki vain minun mielipiteeni. Himo karpit ja South Beach, Atkins ym.-intoilijoilla on erilainen näkemys...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmiä parepihan olisi käyttää marjoja, sillä sisältävät enemmän antioksidantteja, vitamiineja ja vähemmän energiaa 100 grammaa kohden =)

      Poista
  6. Voi kun itsekin tohon vedenjuontiin rittäis kärsivällisyys. Olen vaan itse niitä harvoja jotka ovat joutuneet opettelemaan veden juonnin kun olen sitä ennen pitänyt niin hirveän makuisena.

    Onnea saavutuksistasi, hienoa että olet onnistunut noin hyvin! Harmi että löysin blogisi vasta nyt, mutta eihän sitä vieläkään ole liian myöhäistä seurata. :)

    VastaaPoista