keskiviikko 20. elokuuta 2014

POSEERAUSOHJEITA KESKIVARTALOPULLUKALLE

Työasunani Lancôme-meikkitaiteilijana oli tänään musta Ted Bakerin villamekko. Se on todellinen luottomekkoni, sillä sen leikkaus on kertakaikkisen nerokas! Vaikka keskivartalossani on yhä edelleen runsaasti ylimääräistä, tunnen itseni tämä mekko päällä hoikaksi ja kauniiksi! :) Ja olen niin onnellinen, että mahdun siihen jälleen!!! :D
Nappailtiin tänään Sokoksella Hannan kanssa parit kuvat Instagramiin, ja mietin kotiin tullessani kuinka hyvältä tai kamalalta täydellinenkin asu voi näyttää, jos sattuu poseeraamaan väärässä kulmassa. Pyysin Odea kuvaamaan mut mekko päällä kolmessa inhokki- ja suosikkiposeessani.

Kaikki varmaan ovat kanssani samaa mieltä, että ylärivi on ehdottomasti NO-NO -poseerauksia, näytän ihan kammottavalta! Hymy pysyy aina vaan… ;) Alarivin asennot sen sijaan toimivat ja saavat kroppani näyttämään aikas hyvältä! Tässäpä vähän analyysia asennoista:

1a "Kuudennella kuulla raskaana":
Jos keskivartaloon on kertynyt ylimääräistä, ei kannata koskaan antaa painon tippua takajalalle, ja nojata vatsa etuviistoon päin pystyssä kohti kameraa. Vaikka vaate olisi musta, keskivartalon alue muuttuu todella isoksi ja leveäksi + pullottava pystymaha saa aikaan vauvamasuefektin! Myös löysänä roikkuvat spagettikädet lisäävät velttoa yleisvaikutelmaa, ja treenattukin käsivarsi näyttää tästä kulmasta tasapaksulta

1b "Sporttikorkkiruuvi":
Kropan saa näyttämään todella hoikalta ja sporttiselta kääntämällä rintamasuuntaa hieman enemmän sivuun päin ja tvistaamalla yläkroppaa kohti kameraa. Peppua voi tietenkin samalla tyrkätä hieman esille! Sitten napa selkään, ei kuitenkaan hengityksen pidättämistä, se näkyy ilmeessä! Keskivartalo pysyy siis tiukkana pakettina. Takajalka kannattaa tuoda napakasti etummaisen jalan viereen pitäen ainoastaan sen päkiä maassa. Kantapää siis nousee kevyesti ilmaan. Kädet voi kiertää lantiolle, jolloin käsivarren lihakset jännittyvät, ryhti suoristuu  kauniiksi, ja masupullotuksen saa kätevästi piiloon. 

2a "Ladon ovi":
Suora pönötys jalat harallaan ja leuka hieman pystyssä ei sovi kuin kundeille! Axl Smith näyttää taatusti katu-uskottavalta tämän tyyppisessä poseessa, mutta keskivartalopullukka menettää kyllä kaiken naisellisuuden. Vartalo näyttää suoraviivaiselta ja muodottomalta, edes mekon keskikohdan laskokset ja viistoleikkaukset + täydellisen ryhdin antavat olkatoppaukset eivät pelasta! Myös kaksoisleuka korostuu, jos leuka on liian pystyssä kameraan nähden. Toisaalta leukaa ei kannata myöskään laskea liian alas, ilme tuimistuu, ja ylimääräiset leuat tursuilevat miten sattuu…

2b "Viiniruukku":
Kropan naisellisuuden saa parhaiten esiin pitämällä jalat yhdessä, ehkä vähän limittäin, ja paino selkeästi jommalla kummalla jalalla. Tällöin toinen puoli lantiosta nousee hieman. Toinen jalka nojaa päkiällä kevyesti maahan. Kädet voi tuoda korostetusti vyötärölle, jolloin sormien linja saa vyötärön näyttämään kapeammalta, ja olkavarret ryhdistyvät. Leukaa kannattaa hieman laskea ja kääntää muutama sentti ohi kameran, vaikka katse tapittaisikin suoraan linssiin. Jos pään pitää tässä asennossa liian suorassa, poseesta tulee helposti Justiinamainen! :D Kevyt etunoja toimii.

3a "Epämukavuusalueella":
"Mä täs vaan seison" -Hel-Looks-poseeraus ei valitettavasti sovi keskivartalopötkylälle, ainakaan tällaisessa asussa! Jos ilmekin on vielä jännittynyt, ja kädet näyttävät siltä, että ne haluaisivat äkkiä jotain tekemistä, on lopputuloksena rauhaton väkipakkopose. Valitettavan usein naistenlehtien seurapiiripalstoilla näkyy tätä poseeraustyyliä, varsinkin naispoliitikoilla. Koko asento huutaa: Äkkiä pois kameran edestä. Seuraava aste tästä on söpöilyasento, jolloin muka-ujous ja sisäänpäin vetäytyvä asento ristittyine jalkoineen, pihtipolvineen ja kyyryselkineen muuttuukin supertrendikkääksi bloggariposeeksi. ;)

4a "Linjoja pitkin":
Kropan ääriviivoja nuolevat pitkät, pehmeät kädet korostavat keskivartalon linjakkuutta. Jalat pysyvät jälleen yhdessä, paino on toisella jalalla, toinen nojaa päkiällä maahan. Se hartia, jonka puolella paino on, voi tipahtaa hieman alas, jolloin asentoon tulee lisää liikettä, eikä "Ladonovi" pääse yllättämään. Saman puolen käsi kiertää pehmeästi takapuolen sivuun, jolloin käsivarren linja myötäilee vyötärön ja lantion kurvia! Tätä asentoa ei kannata yrittää asetella liikaa, jottei lopputulos ole väkinäinen ja vaikean näköinen.

Mikä on teidän suosikkiasento näistä? Entä mikä oma vakipose loma- ja hippakuvissa? :)

Justiina. :)

Ihanaa sateista iltaa, huomenna taas Täydellisessä Työmekossa Grandiôse-lanseeraustapahtumaa vetämään! Nyt 1 min 30 s seinäkyykkäystä…

Photobucket

8 kommenttia:

 1. Wau mikä ero noilla riveillä!. Alakerran lady näyttää about 10 kg hoikemmalta kuin yläkuvissa. Sun positiivinen asenne omaan kroppaasi pudottaa kyllä lisäkiloja sekin. Jotensankin tykkään tuosta armollisesta asenteestasi itseäsi kohtaan, se saa sut hehkumaan jotenkin aidosti ja raikkaasti ja silloin ei muutamaan lisäkiloon edes kiinnitä huomiota! Ja se suosikki noista on 2b.

  zinnia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Zinnia! Kiitos. :) Kauniisti kirjoitit, tuli tosi hyvä mieli! Viiniruukku on just hyvä, otahan kokeiluun, kun joudut seuraavan kerran itse kameran uhriksi! ;)

   Poista
 2. Nämä on mahtavia! Paras pose on mustakin 2b tai 3b. Saisiko samanlaista opetusta myös pään asennosta? You know, my sister! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, tehdään pään asennoista seuraava posevertailu! Say NO to kaksoisleuka!!! ;)

   Poista
 3. Minä tykkään 3b-poseerauksesta, se on jotenkin vähiten poseerausmainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Anonyymi. 3b on näistä kolmesta eniten käyttämäni. Tuolle mutkalle kroppa useimmiten hakeutuu, kun esim. jossain tilaisuudessa napataan "Photo Wall" -kuva! :)

   Poista
 4. Jes, näitä on kaivattu! Asukuvat (ne harvat) on aina yhtä pönötystä keskivartaloa enemmän omaavan poseeraaminen hankalaa. Näillä vinkillä eteenpäin, kiitos!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna! Mahtavaa, vinkit testiin ja käyttöön! Toki meille ompuille löytyy muitakin hyviä poseerausasentoja, mutta nämä ovat ainakin taatusti toimivia! ;)

   Poista