tiistai 1. joulukuuta 2009

PETTURIVAAKA


Ajattelin kertoa tarinan eiliseltä illalta. Tavoistani poiketen päätin pistäytyä vaa'alle. Yleensähän teen sen aamuisin ja merkkaan tänne blogiini aina maanantaisin viikkopainoni. No eilen illalla siis jostain mielenhäiriöstä johtuen punnitsin itseni. Vaaka näytti 55,7!!! Mitäh? Menin totaalipaniikkiin. Aloin pillittämään, sillä tiesin, että vaaka valehtelee. Ravasin ympäri asuntoa ja asettelin vaakaa moneen otteeseen mahdollisimman tasaisille alustoille. Aina vaan sama luku. Paniikki kasvoi ja olin jollain tapaa sokkitilassa. Lopulta revin petturivaa'an paristot irti hetkeksi. Tämän jälkeen testasin vaa'an kahvakuulalla ja totesin, että lukema on oikea. Astuin uudelleen puntariin ja painoa olikin 4 kiloa enemmän, 59,7 kg.
Olin samaan aikaan helpottunut ja pettynyt. Silmät tihrussa mietin, mitä ihmettä oikein tapahtui.
Tänäänkin olen vielä analysoinut tuota paniikkikohtaustani. Miksi se itku tuli? Syy on selvä: tunnen kropassani, että en ole vielä lähellekään tavoitepainoani 55 kg. Tiesin siis koko ajan, että vaaka huijaa. Eilen tuntui, että vaaka teki pilaa kustannuksellani. Heilutteli tikkunekkua nenäni edessä ja vetäisi sen salamannopeasti pois. TYHMÄ VAAKA!

Rakas joulupukki, toivon joululahjaksi uuden, toimivan, rehellisen vaa'an.

Photobucket

6 kommenttia:

  1. Siis ei ole totta! Minulle kävi tänä aamuna ihan samalla tavalla. Vaakojen lakkorintama??

    En tosin repinyt pattereita irti, vaan tarkastettuani kolme kertaa, että vaaka näyttää saman lukeman, kirjasin sen kalenteriini.

    Mutta nyt tuli epäusko...

    Vaaka siis väittää, että olisin vuorokauden aikana laihtunut 1 kg. Mikä ei ole mahdollista. Paitsi jos pakaroissani on ollut piilossa kaksi vesipulloa (epäilen), tai tällä hetkellä tyhjältä tuntuva pääkoppa työrutistuksen jälkeen on kirjaimellisesti totta.

    Niin, kirjasin siis uuden tulokseni kuitenkin kalenteriin. Mutta laillasi en ollut onnellinen. Tai olin minä vähän. Mutta oloni oli myös niin epäuskoinen, että alkoi ahdistamaan.

    Luettuani tarinasi tajusin, että sen lisäksi, että tiedän, ettei luku voi olla totta, myös pelkään, että en pysty pysymään vaa'an näyttämässä kilomäärässä. Se on jotain niin pientä, että minua jännittäisi kauheasti joka päivä, että hyppääkö se siitä ylöspäin?

    Tulee taas se sama kuin laihiksen alussa: teenkö minä tarpeeksi -tunne. Vaikka mehän tiedämme, että teemme tarpeeksi. Tämähän on nimenomaan sellainen laihis, että ei tunne olevansa laihiksella. Ei tarvitse olla verenmaku suussa tai seisoa päällään... Tai ryhtyä anorektikoksi tai tehdä syömisestä uskontoa...

    Jännitän jo huomisaamua, mitä se vaaka nyt näyttää? Harmi kun täällä ei ole kahvakuulaa, jolla voisi testata tuon vaa'an oikeuden. Ehkä suihkun jälkeen laitan jotkut oikein kireältä tuntuneet vaatteet päälle ja tarkastelen olisivatko ne yhtään mukavamman tuntuiset..

    Tsemppiä sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Naisen kehon nesteen määrä voi vaihdella jopa 2 kiloa päivässä. Lisätään tuohon vielä ruoka (harvoin koko kroppa on ihan tyhjä ruoasta), niin paino voi heitellä kolmekin kiloa.
    Itse olen kauan sitten jo heittänyt vaa'an hukkaan. Mittanauha käteen ja vaatekokoa seuraamaan. Itselle on ainakin tärkeämpää peilikuva ja rasvaprosentti (ei millään kotivaa'alla mitattu sellainen).
    Vaakaa voi toki käyttää näyttämään suuntaa (esim. 5 kilon tarkkuudella), mutta mikään ultimaattinen totuus kehon koostumuksesta ja laihtumisesta se ei ole :P.

    VastaaPoista
  3. Juu, ei tuo mikään uusi tieto ole. Vaakaa vaan on kiva seurata silti, paitsi silloin kun se sekoaa... Jos punnitsen päivittäin, lukemat heittelevät helposti pari sinne sun tänne.

    VastaaPoista
  4. :D ...Ei saa nauraa...

    Mutta tuon teorian mukaan voi olla, etten minä ole laihtunutkaan ollenkaan, vaan vaaka vain näyttää mitä sattuu... Itseasiassa olen saattanut jopa lihoa kilon... AAAAPUUUAAAAA!!!!

    VastaaPoista
  5. Minulla vanha vaakaa alkoi pysyä ruodussa vasta sitten, kun hommasin uuden vaa'an siihen vierelle! Ja uusi vaaka taas ei kelpaa, kun siitä ei näe aamuhämärässä lukemaa. Hienohan se on, mutta mokoman pienen seikan takia lähes käyttökelvoton aamupainojen puntarointiin.

    VastaaPoista
  6. Vaa´at pitäisi hävittää tästä maailmasta sukupuuttoon. Ne ei oikeasti sitten ilmeisesti ole muuta kuin luotu aiheuttamaan naisille (ja myös miehille) ulkonäköpaineita. Ihan oikeassa oli Roxsheena: mittanauha käteen ja sen kanssa toimimaan! Mutta kun, vaaka kertoo paljon nopeammin (muttei luotettavammin), että onko sitä muutosta vaiko eikö...) Ihan niin kuin koko elämä olisi yht´äkkiä painosta kiinni!!!

    VastaaPoista