tiistai 19. toukokuuta 2015

RAVINTOLASUOSITUS: PASTOR

Terveisiä Helsingin Erottajalta, Pastor-ravintolasta. Tultiin tänne päivän päätteeksi syömään hyvää ruokaa ja pitämään pientä palaveria. Ja jeps, ensi viikon mehupaastolle laskeutumisesta huolimatta päätin nauttia myös hieman sihijuomaa… ;) Vanha Hip Hop ja vähän uudempi House soi, ulkoa tulvii kevätillan kajo, ja mieli on sopivasti letkeä kirjoittamiseen.


Pastor avasi ovensa viime syksynä, ja siitä on tullut yksi suosikkiravintoloistani Helsingissä. Tähän vaikuttaa toki sijainti (korttelin päässä kotoa), mutta myös paikan rento ilmapiiri ja ennenkaikkea maittava ruoka. Pastorin ruokalista on sopivan laaja, maut ponnistavat Peru-Japaniakselilta. Kyseessä on siis stadi-tyyliin tviikattua Nikkei Cuisinea"Cheviche Bar" -osiosta voi valita viidestä eri limellä raakakypsytetystä kala- ja äyriäisannoksesta, myös kasvisvaihtoehto löytyy. Annosten kylkeen tilattavia lisukkeita on seitsemän, joista itse olen valinnu lähes joka kerran täällä vieraillessani tänäänkin syömäni quinoa-avokadolisukkeen. Yritin jopa tehdä sitä kerran kotona, niin hyvää on!


Edelleen jatkan kasvisruokaviikkoa, joten lautaselleni valikoitui tällä kertaa listan "Pienistä annoksista" kesäkurpitsatempuraa (12 €)  ja lisukkeista sitä quinoaa ja grillattua avokadoa (7 €). Nämä riittivät vallan hyvin perusnälkään. Aiemmasta kokemuksesta tiedän, että listan "Suuret annokset" ovatkin sitten jo todella täyttäviä, eli isompikin mies saa taatusti vatsansa täyteen.

Ja mites sitten tuo drinkkilista…?! Voi kunpa alkoholista ei tulisi humalaan, joisin nimittäin mielelläni koko listan läpi! :D Nikkei-meininki jatkuu myös drinksuissa, holittomien ystävät on huomioitu ihailtavan hyvin. Tänään nautiskelin kuplivan klassikon, eli lasillisen (3) samppanjaa, Oskarin aperitiivina oli House Negroni. Maaliskuun lopulla vietettiin ystävän kanssa prinsessapäivää, jonka viimeisenä etappina oli drinkit Pastorissa. Silloin taisin nauttia jonkinlaisen Mojiton, basilikaa siinä oli ainakin. Suosittelen myös kokeilemaan paikan Pisco Souria, slurps!
Sanoisin, että tässä ravintolassa on meininki kohdillaan. Tunnelma osuu ja uppoaa ainakin muhun hyvin, ja kaikki Pastorissa vierailleet tuttuni ovat kehuneet kokemustaan. Musapuolikin toimii, viikonloppuisin on aina DJ, viikolla hyvä soittolista! :) Sisustus on sopivan ilmava ja tilassa aikaisemmin sijainneeseen Cubaan verrattuna raikas. Paljon kivoja yksityiskohtia sisustuksessa ja mukava, joskin ainakin viikonloppuisin varsin kiireinen henkilökunta. Suosittelen siis lämpimästi, jos haluat viettää rennon illan yhdessä Helsingin Hot Spoteista! :) Pöydän varaaminen onnistuu kätevästi TÄÄLTÄ, viikolla syömään pääsee ilman varaustakin. Viikonloppuisin on brunssi, mutta sitä en ole vielä testannut.

Pastorin Facebook-sivuilta kannattaa tsekata viikonloppujen DJ:t ja muut tärkeät uutiset. Musiikkipastori jakaa Mixcloudissa parhaat "Pastor Inspirational" -soittolistat, eli siitäpä sitten virittäytymään tunnelmaan! :D

Photobucket

Ps. R.I.P. Fanny, Koffaria vartioi tästä päivästä alkaen Southpark-ravintola. Ehkäpä sinne huomenna lounaalle…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti