tiistai 19. toukokuuta 2015

SMOOTHIEVIIKKO KÄYNNISTYI, ENSIMMÄISET KOKEILUT TEHTY

Kerroin pari päivää sitten, että meinaan aloittaa ensi maanantaina mehupaaston, jolle laskeudun tämän viikon ajan kasvisruokavalion ja smoothieiden avulla. Ideana on siis valmistella kroppaa siihen, että ensi viikolla polttoaineena toimivat ainoastaan mehut. Olen herännyt tähän smuuti- ja mehubuumiin vasta aika myöhään ja ollut laiska kokeilemaan eri reseptejä. Nyt on tullut aika opetella tekemään juotavia herkkuja itse! Apuna mulla on Green Smoothies – La Bible -kirja, joka ei ole nimestään huolimatta mun kirjoittama! ;) Siinä on runsaasti hyviä mehu- ja smoothiereseptejä en français. Harjoittelin eilen reseptejä tutkiessa myös ranskan ääntämistä, vähän oli ruosteista. Pitkän ranskan oon sentään lukenut…!


Sain toissajouluna veljeltäni lahjaksi tällaisen C3 Mix & Go -smoothiemikserin, jonka avulla on todella helppo tehdä jos jonkinmoisia sötkötyksiä. Mukana tuli kaksi kannellista mukia (750 ml), joihin smuutit pyörähtävät kädenkäänteessä. Tehoja on ihan kivasti, vaikkei laite mikään Vitamix olekaan! ;) Nyt mikseri on vihdoin päässyt kaapin perukoilta aktiivikäyttöön ja kunniapaikalle keittiöön kahvimyllyn ja leivänpaahtimen väliin.

Ajatuksenani on laskeutua ensi viikon mehupaastolle näin:

MA: smuuti aamiaiseksi, muuten normaalit kasvisruokailut
TI: smuuti aamiaiseksi ja välipalaksi, muuten normaalit kasvisruokailut
KE: smuuti aamiaiseksi ja iltaruoaksi, muuten normaalit kasvisruokailut
TO: smuuti aamiaiseksi, välipalaksi ja iltaruoaksi, normaali kasvislounas
PE: smuuti aamiaiseksi, välipalaksi ja iltaruoaksi, normaali kasvislounas
LA-SU pelkkiä smoothieita koko viikonloppu

Hyvin jaksoin eilen Monnan treenirääkin!
Tää on samalla mulle ruoka-aineiden ravintoarvoihin tutustumista. Yritän nimittäin rakennella smoothieni niin, että niissä olisi palikat kohdallaan. Aion käydä liikkumassa ihan normaaliin tapaani, paitsi kuuntelen tietenkin kehoani, etten tee liian kovaa. Energiansaanti kun kuitenkin vähenee viikon loppua kohti kulkiessani ja ensi viikolla ollaankin jo nextillä levelillä!



Ensimmäinen smoothiekokeiluni oli tämä, eli kaura-omena-kaneli-ihanuus. Kaipasin eiliseen aamiaiseeni kermaisuutta ja kunnon energiaa, sillä päivällä oli luvassa pilateshenkinen vatsalihastreeni salilla + kävin vielä illalla Monnan höykytyksessä Märskyssä. Tällaisella reseptillä homma hoitui:

1 vihreä omena
1/2 avokado
1/2 banaani
2 rkl kaurahiutaleita (esiliotin10 min vedessä)
1 dl kauramaitoa 
1 tl kanelia 

Tykkäsin! Bansku ja avokado puskivat makuina hieman läpi, mutta niiden ansiosta kermainen koostumus oli täydellinen. Tänään jatkuu… Aamiasen olen jo syönyt, sen ainesosat olivat mansikka-taateli-manteli-kaura-raakakaakao. NAM!!! :D Välipalaksi meinaan kokeilla vesimeloni-mansikka-chia-minttua, miltä kuulostaa? :) Huomenna raportoin näiden smuutien maittavuudesta.

Photobucket

Ps. Jos liikutte Käpylässä päin, K-market Mustasta Pekasta saa kaksi jättirasiaa mansikoita vitosella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti