tiistai 12. tammikuuta 2016

TIISTAI-ILLAN MANIFESTI

Oli talvi 2012... Melko tasan neljä vuotta sitten kirjoitin itselleni tällaisen manifestin, eli julistuksen, joka on siis Wikipedian mukaan "Julkinen periaatteiden ja aikomuksien ilmoitus, joka usein liittyy poliittisiin aiheisiin, mutta voi myös ilmaista kirjoittajansa elämänkatsomusta tai taiteellisia periaatteita." Kun tiistai tuntuu tuskaiselta nämä auttaa ainakin mua...Tässä lyhyet perustelut näille mun manifestiohjeille:Naaman vääntely & irvistely
Toimii parhaiten, kun katsot itseäsi samalla peilistä, ei voi kauhean kauan ottaa itseään vakavasti! :D Rentouttaa myös mukavasti kasvojen lihakset. Tämän parina toimii hyvin hiusharjaan laulaminen (kts. alempana).


Kaakao & kynttilät
Kotoilua, romantiikkaa ja lämmintä tunnelmaa yhdistettynä kaakaon sisältämiin antioksidantteihin, rasvaan (= energiaa!) kuituihin, mineraaleihin ja herkullisen lohduttavaan makuun + tutun turvalliseen tuoksuun.


Punahuulet
Klassikko. Oman naisellisuuden ylistys. Me myself & I.


Hiljaa makoilu lattialla
Itseään ja omaa hengitystään kannattaa kuunnella. Ei ainoastaan tiistaisin, vaan joka päivä. Peltorit vielä korville, niin johan kohisee ja kovaa.

Itku, joka muuttuu lopulta hysteeriseksi nauruksi
Tuttu teinivuosilta, mutta toimii edelleen näin päälle kolmikymppisellekin. Itkeminen puhdistaa, ja kunnon hekotus rentouttaa koko kropan lihaksia, puhumattakaan hermoista. ISO SUOSITUS! Ehkei kuitenkaan joka tiistai, varsinkaan jos kotona asuu itsen lisäksi muita. Luulevat vielä hermoheikoksi... Tämän voi mainiosti yhdistää tyynyyn huutamiseen (kts. alempana).


Victor Hugon "Kurjat"
Niin hieno tarina, joka pelasti mut vuonna 2001, kun luulin että sekoan sydäntäsärkevän eroprosessin takia. Tämän klassikkoteoksen kahlatessani tajusin, että mullahan on kaikesta huolimatta asiat ihan hyvin. Reipastuin ja muutin Barcelonaan! :D


Hiusharjaan laulaminen
Tämäkin toimii parhaiten peilin edessä! Omaan hiusharjahittikimaraani kuuluvat mm. Britneyn "Everytime", Rihannan "Take a Bow" ja Roxetten "Milk and Toast and Honey". Ai niin, ja tietty Celine Dionin "All by Myself" (by Bridget Jones).


Kuva via randomlife.fi
Tanssiminen
Parasta lääkettä, huumetta, terapiaa ja sielunhoitoa ihan mihin tahansa vaivaan! Joko yksin olkkarissa, kaksin iho vasten ihoa, ryhmässä tunnilla, tai kädet ilmassa disessä! Kaikki käy, just dance!!!


Vaatekaapin siivous
Vaikka se onkin manifestissa suluissa, niin todellisuudessa asioiden järjestäminen on täydellistä terapiaa. Ainakin itse olen huomannut, että vaatteita viikatessa ja lajitellessa myös pää selkiytyy.

Majan rakentaminen
Koskaan ei voi olla liian vanha majan rakentamiseen ja siellä nukkumiseen. Myös kevyt retkeily toimii, eli sijauspatjan reunoista kiinni ja olkkariin unille! Haaveilen edelleen myös puumajasta. Ehkä sit joskus, kun omistan kesämökin!


Suunnitelma
Tiistaisin olen itse usein jotenkin eksyksissä. Omistan valehtelematta noin 20 muistikirjaa ja -vihkoa, joihin olen jo vuodesta... Ööö... Varmaan 1994 kirjannut kaikennäköisiä suunnitelmia. Osa toteutuu, osa ei, mutta tärkeintä on saada jotain joskus kirjattua ylös.

Oranssia ja pinkkiä
Nää on mun ultimate-voimavärit! Aikanaan mun käyntikortitkin oli juurikin oransseja ja pinkkejä. Kreisi väriyhdistelmä, joka saa hymyilemään.


Tuliset nuudelit
Toimii erityisesti ketutukseen ja sydänsuruihin, tulta ja tappuraa! Tässä myös vahva hiilarimeininki, eli kunnon Mama-nuudelit kehiin! Ja liemi kannattaa ryystää kulhosta kiinalaisen äänekkäästi.Raivolenkki
Ootteko koskaan juosseet ja parkuneet samaan aikaan? Mä oon ja täysillä. Lupasin itselleni syksyllä 2014, että jos ketuttaa kovaa, lähden juoksemaan. Olen juossut pois myös sydänsuruja, työstressiä, ja yleistä tiistaitipahdusta. Ei tarvitse pinkoa pitkälle, joskus korttelin ympäri riittää. Aina on kuitenkin auttanut ja mieli ollut astetta zenimpi kotiin palattua.

Hunajaa suoraan purkista
Guilty pleasure, sokeriaaaaahhhh! Ok, ei sormella, vaan lusikalla, mutta kuitenkin! Nalle Puh-meininki ja palkintona ainakin hetkellisesti helpottava Sugar High.

Tyynyyn huutaminen
Tää on erityisesti naisille! Välillä pitää huutaa niin, että ääni särkyy. Se tekee hyvää, oikeesti. Kahdessa edellisessä kämpässä mulla oli pikkuruinen vaatehuone, jonne saatoin lukittautua tyynyn kanssa muutamaksi minuutiksi, kun maailma tuli oikein kovaa päähän. Myös sängyssä mahallaan makaaminen ja naaman tyynyyn upottaminen toimii hyvin.


Kuplat
Noniin, kaikki jotka tuntee mut, tietää, että cava on mun juoma. Rakas kummityttöni Jade tunnisti mut vielä joku aika sitten "skumppatätinä". :D Kuohuva ei mun mielestä ole pelkästään juhlajuoma, vaan nautin sitä ainakin itse milloin sattuu, myös tiistaisin. Erityisesti tiistaisin. Itselläni on yleensä demi-pullo Papet-cavaa jääkaapissa tiukkoja tilanteita ja yllättäviä vieraita varten. Piccolopullo on vaan niin... No siis pieni! ;)

TIISTAI on ollut itselleni jo vuosien ajan se viikon vaikein päivä. 
Maanantaina energiat on yleensä kohdillaan tuoreen viikon kynnyksellä. 
Keskiviikko onkin jo "pikkulauantai".
Torstai toivoa täynnä! 
Perjantaina häshtägätään #TGIF 
ja viikonloppu on, no VIIKONLOPPU!!! 

Tiistai tippuu tuonne väliin pahasti, tipahdustiistai.


Tänään ei kyllä ollut, oikeastaan päinvastoin. Aamu alkoi omalla joogaharjoituksella, sitten rauhassa aamupalaa ja töitä. Väliin mahtui salitreeni ja lounas hyvän ystävän kanssa. Iltapäivästä oli vielä Luxottican presssitilaisuus ja piiiiiiittttttkää palaveri meikkaaajakollegani Eevis Liedeksen kanssa. Oltiin niin tehokkaita, että paketoitiin yhdellä istumalla koko kauneuskevät 2016 (...ja juotiin vähän cavaa...)!

But hey, it's TUESDAY!!! :)


Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti