tiistai 2. helmikuuta 2010

VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN


Anonyymi(t) ovat kyselleet ahkerasti ruokavaliostani. Tässäpä vastauksia:

Annoskoko:
Mitenkäs sen nyt määrittelisi... Kasviksia tai salaattia iso kauhallinen, lihaa/ kalaa/ kanaa varmaankin semmoinen 150 grammaa ja silloin kun syön riisiä/ pastaa tms. määrä on n. desin verran per annos.

Ruokavalion jatkamisesta:
Kyllä, aion jatkaa tämäntapaista ruokavaliota. Kun aloitin laihisraivarit, halusin muuttaa ruokailutottumukseni ja elämäntapani. Ja niin olen tehnyt. En koe olevani laihiksella, vaan opettelen syömään niin, että kropallani on hyvä olla. Nykyinen ruokavalioni pitää virkeänä, mutta täyttää ja ravitsee sopivasti. Alkumetreihin verrattuna olen myös antanut itselleni mahdolliuuden herkutella. Viikonloppuisin maistuvat herkut -kohtuudella.
Nyt tosiaan kokeilen viljatonta viikkoa, eli tällaisena ruokavalioni ei tule jatkumaan. Listasinkin eilisessä postauksessani vilja/hiilariherkkujani, joita en aio poistaa ruokavaliostani pysyvästi.

Avocadolevitteestä:
Sitä teen itse! Suomessa myytävät avocadot ovat usein raakoja, joten ostan kerralla muutaman, laitan ikkunalaudalle kypsymään pariksi päiväksi ja siirrän ne sen jälkeen jääkaappiin. Puolitan avocadon ja kaavin hedelmälihaa suoraan leivän päälle margariinin tapaan! Sitten puolikkaat kelmuun ja takaisin jääkaappiin. Jätän kiven toiseen puolikkaaseen, niin ei avocado-raukka tummu ennen aikojaan.
Jos kaipaa enemmän makua levitteeseen, sitä voi maustaa esim. limellä ja ripauksella suolaa. Olen joskus pilkkonut tomaattiakin sekaan, elikkäs valmistanut guacamolea. Erinäisten kokeilujen jälkeen olen kuitenkin mieltynyt pelkkään avocadon makuun. :)


Photobucket

6 kommenttia:

 1. Hitsit, että toi avokadotahna kuulostaa hyvältä, ja terveelliseltä... Olen katsellut blogiasi ja lukenut etenkin ruokapäiväkirja-merkintöjäsi, ja tuntuu, että sulla on kyllä terveellinen ja monipuolinen ruokavalio!

  Mitä muuten tarkoittaa herkuttelu -kohtuudella? Jos pidät herkkupäivän, niin tarkoittaako se karkkipussia, suklaalevyä vai paria keksiä?

  -H

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen jo noin puolisen vuotta käyttänyt pelkkää avokadotahnaa levitteenä ja se on vieläkin yhtä hyvää! Itse lisään useimmiten valkosipulia ja hieman chiliä sekaan:D

  VastaaPoista
 3. Hmm, testaanpa seuraavaksi superwomanin mausteista avocadolevitettä. Voisi olla aikas herkkua hapankorpun päällä!

  VastaaPoista
 4. -H: Herkuttelu omalla kohdallani tarkoittaa milloin mitäkin. Olen heikkona kakkuihin, joten viime viikonloppuina se on ollut paheeni. Tai Runebergintorttu, tai välillä karkkia. Joskus myös sipsiä. Mutta kakku vie kyllä voiton!

  VastaaPoista
 5. Niin nämä kommentit voi jättää myös nimi/url-vaihtoehdolla, jolloinka nimimerkki tulee mukavasti "anonyymin" tilalle.

  Hyvä blogi sulla, motivoi :)

  VastaaPoista