Lohturuokaa, kiitos! |
Paino tippuu, kun syön vähemmän kuin kulutan.
Tuota tieteellisesti todennettua faktaa ei voi kiistää! Oman kuluttamisen seuraaminen on tärkeää itselleni varsinkin nyt, kun opettelen syömään oikein ja järkevästi. Helpoin tapa seurata oman syömisen ja kulutuksen suhdetta on tarkkailla kaloreita ja pitää ruokapäiväkirjaa. Itse en vahtaa kaloreita, mutta pidän niitä silmällä. On ihan hyvä tiedostaa paljonko missäkin ruoka-aineessa on energiaa. Tämä on auttanut jääkaapin sisällön + ruokailuiden suunnittelussa. Nyt en ole pitänyt kauhean tarkasti ruokapäiväkirjaa, ainoastaan sillointällöin, kun olen sille päälle sattunut! :) Aiemmalla raivarikierroksella merkkasin syömiseni grammalleen netin Kalorilaskuri-palveluun. Nykyään jo tiedän ainakin noin suunnilleen, mitä kannattaa ja täytyy syödä, ettei nälkä pääse yllättämään, mutta jaksaa painaa aterioiden välit ilman näläntunnetta. Tästä taidosta olen ylpeä! En myöskään halua tehdä ruokailuistani liian isoa numeroa. Tiedän kokemuksesta, että kaloreiden, protskujen ja hiilareiden ylikyttäämisestä voi seurata neuroosi! ;)
Syön kaikkea mahdollisimman monipuolisesti. Kiellettyjen listalla on kuitenkin muutama juttu:
- alkoholi (= turhia kaloreita, nollatoleranssi välietappiin 2 asti!)
- herkut
- karkki, limut, yms.
- vaalea leipä
- vehnäpasta
- maitotuotteet (paitsi maustamaton Activia-jogurtti ja tietyt juustot)
"Chico Panda" -jäätelöannos. Nam, mutta vatsa sanoi viu.... |
Hyvät protskut ravuista + desin verran maustettua riisiä. HERKKUA!!! |
Espanjalainen aamiainen @ Hotel Pulitzer, Barcelona. |
Herkullinen ja runsas salaatti espanjalaisittain |
Lounaani on usein salaatti, toivoisin sen olevan useammin myös keitto. Olen vaan aika kranttu keittojen suhteen... Syön mieluiten kirkkaita, runsaita ja aromaattisia keittoja. Niitä ei ainakaan Helsingin lounasravintoloissa ole tarjoilla kovinkaan monipuolisesti. Hyvä puoli on se, että kun jaksaa tehdä itse ison kattilallisen, siitä saa lounaseväät moneksi päiväksi! Lempparikeittojani ovat mm. kalaseljangat, borsch ja tom yam.
Syön lihaa, kalaa, kanaa ja kasviksia. Yritän syödä kutakin tasapuolisesti viikon aikana. Nyt on tullut tehtyä enemmän kasvisruokia. Tykkään kovasti Thai-keittiöstä, ja muutenkin sellaisesta aasialaistyylisestä sötkötysruoasta. On kivaa syödä puikoilla, ei ainakaan tule hotkittua. Olen myös amerikkalaisen keittiön ystävä! En tarkoita hampurilaisia ja hot dogeja, vaan sellaista juurevaa ja laadukasta kokkaamista, jossa paahdetaan, marinoidaan ja maustetaan varsin luovasti arkisia raaka-aineita käyttäen. Sain mieheltäni joululahjaksi Martha Stewart-lehden vuosikerran, sieltä sivuilta olen löytänyt monta uutta suosikkia!
Kuvaus-catering à la Mariela. Taustalla näkyy suolaherkkupaheeni: lohitahna! |
Jee, juuri alkoi tämän viikon Beck-leffa! Sitä katsomaan siis.
Hyvä suunnitelma! Kertoisitko esimerkkipäivän ruokineen ja annoskokoineen? ;)
VastaaPoistaAamiainen:
Poista- puolikas avocado, maustettuna limemehulla ja ripauksella suolaa + pippuria
- 1 keitetty kananmuna
- 1,5 dl maustamatonta Activia-jogurttia, 1/2 dl mysliä, hedelmä, tilkka hunajaa
- kuppi mustaa kahvia
- 1 dl Pirkan luomuomenamehua (ainoa, jota juon, riittävän kirpeää!)
(Välipala:)
- 1 porkkana, tai joku muu vihannes
Lounas:
- kana/ kasvis/ lohisalaatti
- kivennäisvettä
Välipala:
- 1 banaani, omena, tai muu herkkuhedelmä
- muutama pähkinä, noin kourallinen
(Extra iltapäivän välipala:)
- 1 kokonnainen ruisleipä, esim. reissumies + voita
- ehkä päälle 2-3 siivua kinkkua ja paljon juustohöylättyä, ohutta kurkkua
-TÄMÄ VOISI OLLA MYÖS AAMUPALANA
Päivällinen:
- kana/ kasvis/ lihapohjainen runsas ruoka, jossa mukana paljon kasviksia. Lautasmallini on: 50% kasviksia, 35% proteiinia, 15% hiilarilisuketta, kuten riisiä, pastaa, tai perunaa
...ai niin iltapala! Se voi olla pieni lautasellinen puuroa, mysli-jogurtti-hedelmä-hunajaherkku, leipä, tai hedelmä. Tuo riippuu siitä mitä olen päivän aikana syönyt!
VastaaPoista