torstai 21. tammikuuta 2010

RUOKAPÄIVÄKIRJA 20.1.2010


Aikaista huomenta!
Ensinnäkin tervetuloa kaikille uusille lukijoille ja kiitoksia palautteista, joita olen saanut koskien K&T:n jojolaihdutus-juttua! Moni on kysellyt ruokapäiväkirjani perään. Pidikin sellaista raivareiden alkumetreillä, mutta sitten se jäi... Päätin aloittaa syömisteni kirjaamisen uudelleen. En jaksa merkkailla grammamääriä, ruokavaa'astakin on tällä hetkellä paristo lopussa. Mutta kirjaan kuitenkin päivän ateriat pääpiirteittäin.

Aloitetaan eilisellä: (Tein koko päivän asiakkaita kampaamossa, ehdin pitää 45 min lounastauon)

Aamupala:
1 siivu Fitness Tempo-leipää
levitteenä tuoretta avocadovoita, tilkka dijon-sinappia
2 siivua kalkkunaleikettä
tomaattia, kurkkua
puolikas verigreippi
iso lasi vettä
kuppi mustaa kahvia

Lounas:
maissikanaa
uunijuureksia
mustaviinimarjakastiketta
kivennäisvettä
kuppi mustaa kahvia

Välipala:
rasvatonta maitorahkaa
vadelma-persikka mehukeittoa

Toinen välipala:
Protein Delight-vadelmajogurtti-patukka
pieni kuppi mustaa kahvia

Iltaruoka:
Romaine-ja tammenlehväsalaattia
paprikaa, tomaattia, tuoretta basilikaa
tuoretta limemehua kastikkeeksi
2 vihreää tankoparsaa (esihöyrytetty ja paistettu)
1 paistettu lohimedaljonki
kivennäisvettä

kamomilla-minttu-iltatee

Tänään on kuvaukset ja olenkin sitten koko päivän studiolla. Evääksi lähtee eilistä salaattia ja pari patukkaa! Myös vesipullo kulkee matkassa.




Photobucket

4 kommenttia:

  1. Heip! Vinkkinä ruokapäiväkirjaa sähköisenä etsiville: suosittelen bitelog.com:ia, joka on ilmainen.

    Hehkutinkin tätä jo aikaisemmin omassa blogissani, mutta olen itse niin positiivisessä mielessä jäänyt siihen koukkuun, että ylistän nyt täälläkin vähäsen sitä ;)

    Bitelog on englanninkielinen, mutta erittäin kätsä, koska laskee vitamiinit, hivenaineet, hiilareiden ja proteiinien määrän... Eli, jotta emme syö vain kuolleita kaloreita, vaan syömme RAVINTOA, suosittelen ruokien tarkkailua muutaman viikon -kertoo paljon tottumuksista.

    Ja bitelogiin voi lisätä omia ruokia, jolloin sieltä löytyy esim. jo suomenkielisiäkin ruoka-aineita meikäläisen lisäämänä.

    Itse aloitin laihdutuksen neiti X:n inspiroimana viime syksynä, mutta kirjaan vieläkin älhes päivittäin mussutukseni (valitettavasti olen syönyt kahden edestä viimeisen kuukauden - paha minä)...

    Kun on siis lepsu kuten minä, on bitelog oikea huonon omatunnon ylläpitäjä: armottomasti se kertoo päivästä toiseen järkyttävät kalorimäärät.

    Sinänsä pidän erittäin paljon neiti X:n tavasta olla laskematta kaloreita, koska pääasia on oppia elämään oikein, ei viettää loppuelämäänsä dietillä (tai kaloreita laskien). Mutta, bitelog näyttää kätevästi mistä mahd. ylimääräiset kalorit syntyvät, eli antaa ikäänkuin ainakin aloittavalle laihduttajalle vinkkejä mistä voisi nipistää, jos kalorimäärä alkaa kakkosella.

    Muistutan kuitenkin, että jotkut suurkaloriset ruuat kuten avokado ja pähkinät ovat aivojemme, ihomme, kynsien ja hiusten ruokaa, joten niitä ei saa jättää pois ruokavaliosta, vaikka laihduttaa... Neiti X nämä tietää ja ruokapäiväkirjaansa on merkannut, ja häntähän me uskomme :)

    Tsemppiä siskot!

    VastaaPoista
  2. Löysin suomenkielisen laskurin - vähän vaikea käyttää, mutta samantapainen toiminto kuin mainostamassani Bitelog.comissa.. Ja ilmainen myös!

    Tsekatkaa http://keho.net/ravintolaskuri

    VastaaPoista
  3. Pakko vielä mainostaa suomalaista ja helppokäyttöistä www.kalorilaskuri.fi
    Voi käyttää ilmaisena tai liittyä.
    Tuota olen itse käyttänyt apuna, kun olen laihdutellut (ja raivaroinut :oP) -7 kg..

    VastaaPoista
  4. Hyvä Anonyymi!!! - 7 kg on loistosaavutus. Ja Pikkulintunen-ihana, aina jaksat sirkuttaa motivaatiota ja vinkkejä! KIITOS!

    VastaaPoista