torstai 8. huhtikuuta 2010

KILO KASVIKSIA

Kasvisten syönti on jostain syystä ollut itselleni älyttömän vaikeaa. Puoli kiloa päivässä, miten se muka voisi onnistua? No, nytpä on onnistunut, kun olen jättänyt lihan syönnin puhdistautumisen takia. Kun eilen kasailin syömisiäni Kalorilaskuriin, huomasin yhtäkkiä, että kasvissaldo JA kuitusaldo olivat täyttyneet ja menneet kerrankin jopa yli perussuosituksen. Mahtavaa!
Juttelin eilen haimasyöpää sairastavan tuttuni kanssa. Hän kertoi jättäneensä lihansyönnin kokonaan ja siirtyneensä syömään lähes kokonaan Raw Foodia. Toki kuulemma pari turhaa kiloa oli lähtenyt, mutta kaikenkaikkiaan olo kohentunut huomattavasti. Mietiskelen edelleen noita kropan hapan/emäksinen-juttuja. Mietin, voisinko muuttaa ruokavalioni tässä ja nyt lopullisesti ja sillä vaikuttaa omaan terveyteeni.
Olen parin viime viikon aikana juonut kahvia yhteensä varmaan maksimissaa 2 dl, eikä tee oikein mielikään. Toisinaan olen ottanut tilkkasen ihan vaan fiiliksen vuoksi. Ja sen tuoksun! Mutta paljoa en voi juoda, vatsa alkaa polttelemaan heti. Näinköhän on, että entinen kahvisieppo on muuttumassa teenlipittäjäksi. Heh, no sellainen olen ollut kyllä aina. Laskin juuri, että hyllystäni löytyy 22 eri teelaatua! Erityisesti rakastan kaikenlaisia yrttisekoituksia...
Kysymys oikeastaan siis onkin: Voisinko lopua happamasta elämästä?

Photobucket

7 kommenttia:

  1. Heippa taas!

    Ihan aluksi, vinkkaisitko joskus sinun suosikki teelaaduista? Itse olen vastan vuoden verran teehen tutustunut (kahvia en ole koskaan juonutkaan).

    No, sitten, uskaltauduin punnitsemaan itseni. Ja kyllähän mä sen jo tiesin vaatteiden perusteella, että kiloja on tullut! Ja itse asiassa mun kevennys tammikuussa lähti liikkeellä näistä samoista kiloista, jopa pari sataa grammaa enemmän.

    Eli 58,1kg. Ei paljon naurata. (alimmillaan paino kävi 55,9 kilossa) Vaikka eihän tässä sinänsä mitään hätää ole, tiedän kyllä miten saan ne pari kolme kiloa pois.

    Melko huomaamatta kaikki kuitenkin tapahtuu, pitää löysempiä vaatteita, ei käy vaakassa, syö mitä sattuu...jos nyt en heräisi, nousisi paino varmasti tästäkin, ja vieläpä helposti.

    Moni sanoisi minulle, että mitä ihmettä minä "valitan", olen nyt ihan hyvän painoinen. Ja kyllä tiedän sen itsekin, normaalipainoinen olen. Mutta haluan sen hyvänolonpainoni, sen kun olo on mukavan kevyt, ei turvota ja farkut ei kiristä jalasssa. En ole kuitenkaan valmis uusimaan koko vaatevarastoani.

    Olikos sulla se 55kg tavoitteena? Ja oletko asettanut päivämääriä tuon tavoitteen saavuttamiselle?

    55kg mulle olisi kyllä ihana, mutta se vaatisi hurjasti töitä. Olisinkohan valmis siihen työhön...no ainakin pari kiloa pois, se on varma.

    t. Manta

    VastaaPoista
  2. Kaunista lauantaipäivää!

    Täällä kevättä rinnassa (tai molemmissa ;)), pääsiäinen meni yllättävän mukavasti. Olimme yökylässä kuopuksen kummeilla ja siellä pysyin kohtuudessa; vähän mämmiä ja pikkusuklaamunia kahvin kanssa. Itseasiassa vasta pääsiäismaanantaina meinasi mennä syöminen överiksi, kun olimme kyläilemässä. Emäntä lykkäsi jätskikipot eteemme tuosta vaan, ja kun muksut eivät karkkisokerihumalassaan jaksaneet syödä jädeä, jouduimme isännän kanssa kumoamaan vielä muksujenkin annokset!!! Kyllä vaan oli toffeejäätelö imelää!!!:/

    Aiemmin samana päivänä anopin synttärikahvittelut menivät kivasti, kun tämä tiesi linjastamme ja oli laittanut tarjolle hedelmiä, kasviksia, juustoa, graavilohta ja hapankorppuja... lapsille jäätelöä, jota sen verran lipaisin, että liian makeaksi totesin myös metsämansikkaisen maun! Voi että olin ylpeä itsestäni etten syönyt sitä jäätelöä! Ennen pääsiäistä olin kynttiläkutsuilla, joilla pöytä notkui makeita herkkuja. Sielläkin pysyin tiukkana, söin vain yhden valmiin anjovisvoileivän! (rinta rottingilla tuolloinkin!)

    Paino on käynyt tällä viikolla alimmillaan 63,3kg:ssa eli pian kolmisen kiloa on maaliskuun puolivälistä hivuttautunut alaspäin. Liikkumiseen on alkanut tulla "himo". Tuttu tunne jo ennestään, mutta ihmeesti sen vaan unohtaa/hylkää. Olen siis hyvin kausiluontoinen liikkuja, mutta sama tavoite kuin sinulla aloittaessasi eli josko tämä nyt jäisi pysyväksi elämän osa-alueeksi. Itsestäni tuntuu, että painon putoaminen näkyisi kasvoissa, mutta muuten en sitä vielä huomaa. Olo tietenkin on fiksumman syömisen ja liikunnan ansioista parempi. Olen käskenyt mieheni piilottaa vaakamme, koska minulla on paha tapa hypätä sillä liian usein... Toki on muutamat housut, joiden avulla saa tilannetta arvioitua myös :)!

    Mielenkiinnolla seuraan blogiasi, saan paljon motivaatiota kokemuksistasi! Kuten taisin jo kerran aiemmin sanoa, aloituspostauksesi on kyllä aivan kuin minusta olisit kirjoittanut!!! (Tosin tupakka maistuu sen verran harvakselti muutaman lasillisen jälkeen, että siitä en ole omalla kohdallani huolissani. )

    Hyvää viikonloppua!

    p.s. yritän nyt vappuun asti olla taas vähemmillä herkuilla. hyvä etappi sekin. ja kunhan vaaka näyttää 62kg, palkitsen itseni kampaamoreissulla. pää kyllä tarvitsis käsittelyä jo nyt, mutta hetki vielä :)

    VastaaPoista
  3. itse oon ollut kasvissyöjä kaks vuotta, olo on kevyt ja terve! en ole sairastanut kertaakaan kunnolla lihansyönnin lopetettuani. treenaan noin 6 kertaa viikossa, enkä silti tarvitse punaista lihaa ruokavaliooni. pavut, soija ja maitotuotteet (kala silloni tällöin) riittävät mainiosti. suosittelen!

    VastaaPoista
  4. Heippa hei!

    Mites Neiti X siellä menee?

    Täällä kevennyksen suhteen huonosti, mutta tänään alkoi taas uusi viikko, ehkä siis nyt riittäisi motivaatiota enemmän.

    Luulisi, että se tehoisi, kun ei voi istua housut jalassa ilman, että avaa napin ;)

    Nyt flunssaa pukkaa enemmänkin, että liikunta jääneen väliin, mutta se ruokavalio, siitä on hyvä aloittaa!

    Kivaa viikkoa!


    t. Manta

    VastaaPoista
  5. Kevätterveiset, Neiti X!

    Tulin vain kuittaamaan lokakuisen (kääk!) kommenttisi ja kiittämään tsempeistä. Palailen langoille viimeistään toukokuussa olettaen että arki täällä ruudun toisella puolella asettuu uomiinsa.

    Onnittelut muuten mahtavasti sujuneesta vuodesta 2009! Kestääkin oma hetkensä suorittaa luku-urakka ja päästä taas kärryille muiden kuulumisista :)

    VastaaPoista
  6. Kiva blogi! Kasvisten ja hedelmien syönti on kaiken a ja o :).

    Ps. Mun laihdutusblogia voi käydä kurkkaamassa täältä:

    http://shapeforsummer.blogspot.com/

    VastaaPoista
  7. Hei neiti X, toivottavasti kaikki hyvin? Olisi tosi kiva kuulla kuulumisiasi,joten toivottavasti ehdit päivittää blogiasi lähiaikoina!

    VastaaPoista