tiistai 6. huhtikuuta 2010

LAIHDUTTAJALLE KUITUJA

Liityin pitkästä aikaa taas Kalorilaskuriin, jotta pysyn kärryillä syömisteni monipuolisuudesta. Törmäsin keskustelupalstalla mielenkiintoiseen taulukkoon, jonka oli laatinut Kalorilaskurin käyttäjä Marcus. Kyse on laihduttajan kuitujensaannista. (alkuperäinen keskusteluketju löytyy täältä.)

Tässäpä taulukko:


Laihduttajalle olennaista on, kuinka paljon kuitua on suhteessa ruoka-aineen energiapitoisuuteen, eikä massan suhteen.Energiapitoisuus (kcal) on se mikä määrää paljonko voit päivässä syödä kyseistä ruoka-ainetta lihoamatta, eli se rajaa syömistäsi.

Suoritin pienen kuitukisan tavallisten ruoka-aineiden välillä. Mitattavana on grammaa kokonaiskuitua per 100 kcal. Tässä ovat tulokset. Voittajat viimeisenä.


1,17 Riiisi, tumma (SURKEA)
1,35 Peruna
1,70 Makaroni, tumma
2,31 Täysjyväriisi
2,77 Ruispuuro
2,82 Kaurahiutaleet
3,73 Mysli, viljainen
4,00 Meloni
4,71 Tumma täysjyväleipä
4,88 Appelsiini
5,00 Kiinankaali
5,17 Omena
5,37 Ruisleipä (KESKIVERTO)
5,62 Ruisnäkkileipä
6,43 Kiivi
7,00 Tomaatti
7,00 Kurkku
8,33 Parsakaali
8,93 Porkkana
10,91 Jäävuorisalaatti
10,93 Päärynä
11,50 Kukkakaali
11,82 Pinaatti
12,67 Kantarelli
13,89 Munakoiso (LOISTAVA)

Tämän perusteella vihaneksista ja kasvisksista saa todellakin riittävästi kuituja, eikä viljatuotteita tarvitse käyttää välttämättä lainkaan. En itse suosi mistään ruoka-aineesta täysin kieltäytymistä, mutta tietyt, kuten viljat ja sokerit voisi hyvin jättää minimiin...

Photobucket

2 kommenttia:

  1. Moiks!

    Itsekin vannoutunut Kalorilaskurin käyttäjä, mutta erittäin toimivaksi apuvälineeksi havainnut myös Finelin, terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen sivustot ja sieltä Ravintotekijöiden alta Eniten ja vähiten-osasto. Näkee helposti mikä ruoka-aine sisältää eniten mitä (esim. juuri kuituja) ja mikä vähiten.

    VastaaPoista
  2. Heippa Neiti X!

    Nyt on sitten täälläkin palattu ruotuun. Vakaan en todellakaan ole vielä uskaltautunut, sinänsä ihan hölmöä. Mutta kevennän tässä nyt vaikka viikonloppuun asti ja hyppään sitten punnitsemaan itseni. Aika hyvin toki noista vaatteistakin, jotka tiukkaavat (usein muuten ekana reisistä!) voi jotain päätellä.

    Yritän ottaa susta mallia ja todella saada jotain aikaan :)

    Palaillaan!

    t. Manta

    VastaaPoista