perjantai 16. heinäkuuta 2010

TAVOITELASKELMIA


Olen tämän päivän aikana miettinyt viime vuoden painonpudotustani. Laskeskelin, että 10 kg lähti keskimäärin 500 g:n viikkovauhdilla. Pahempia notkahduksia ei tullut ja pääsinkin hyvin lähelle päämäärääni 55 kg. Nyt olen viiden kilon päässä tuosta tavoitteesta ja pohdin, kuinka saisin itseni taas siihen mielentilaan, että viimeiset vyötäröllä roikkuvat tippuisivat...
Muistelin Laihisraivareiden alkumetrejä. Koko hommahan perustui päätavoitteeseen sekä välietappeihin. Ne löytyvät täältä. Sen lisäksi siis nollatoleranssi herkkuihin. Siihen en usko enää kykeneväni. Tai oikeastaan en halua! Kun katson tulevan syksyn kalenteriani, se näyttää täydemmältä kuin koskaan. Haluan välillä hemmotella itseäni supersuolaisella salmiakilla tai palalla kakkua!
Tavoitteeni tiedän, mutta nyt tarvitsen sille aikataulun! Toimin parhaiten ja tehokkaimmin, kun tiedän mikä on deadline! Jos haluan tiputtaa 5 kiloa niin, että ne myös pysyvät poissa, laihtumisvauhdin pitäisi olla suunnilleen sama, kuin viime syksynäkin. Jos ja kun nyt ryhdyn rupeamaan, tavoitteen tulisi olla saavutettu lokakuun alkupuolella. Äsken juuri keksin, että sieläpä iseasiassa siintääkin aika hyvä tavoite... Nimittäin Elle Style Awards -gaala, jonne olen menossa vieraaksi! Juhlat ovat 20.10, eli siihen mennessä aion nipistää nuo viimeiset pois. Noin, nyt se on päätetty! Sitten pitää vaan keksiä pari välitavoitetta ja porkkanaa, niin pääsen kunnolla vauhtiin.

Photobucket

7 kommenttia:

 1. Varmasti tulet onnistumaan! Ja olen samaa mieltä, täyskieltäytyminen liian julmaa!

  VastaaPoista
 2. Juhlat on kyllä tosi hyvä deadline. Se on konkreettista ja sellaisessa jos missä haluaa näyttää hyvältä. Tosi hyvä motivaattori eli varmaan onnistut!

  VastaaPoista
 3. Itse en ikinä pystyisi täyskieltoon, koska sillon herkuista tulee entistä suurempi ja ihanampi kiellettyhedelmä. Ja monillahan se "dieetti" loppuu sitten siihen ensimmäiseen retkahdukseen. Mutta jos ajattelee, että joskus saa retkahtaa koska aina on se seuraava päivä jolloin voi jatkaa :) Tsemppiä tavoitteeseen!

  VastaaPoista
 4. Jee, tarkoittaako tämä sitä, että alat kirjoittamaan taas useammin??? Olin aivan murtunut kun lopetit kirjoittamisen,sillä tämä on paras blogi ikinä! Itsellänikin on laihdutus juuri käynnissä ja vanhoista postauksistasi olen ammentanut energiaa omalle projektilleni.

  VastaaPoista
 5. Heippa hei!!

  Kiva kuulla sinusta!! Mukavaa, jos alat taas kirjoitella ja kerrot kuulumisistasi.

  Sinä varmasti pääset tavoitteeseen!
  Itseni kohdalla tuo sama 55kg olisi aika vaikeaa saavuttaa, vaikka minäkin konstit tiedän.

  En ole käynyt vaakassa aikoihin, koko kesän olen kulkenut ylisuurissa mekoissa jne. Kauhistuttaa ajatuskin housuista ja farkuista.

  Voisin (miksi en kirjoita suoraan, että voin?) nyt aloittaa kevennyksen minäkin. Parin viikon päästä hyppään vakaan, silloin yksi tilaisuus, johon ehkä haluan jotain muuta päälle, kun samoja isoja kolttuja.

  Mitään tiukkaa linjaa tuskin aloitan, mutta pienikin muutos tuo varmasti tuloksia.

  Uskon, että painoni on tällä hetkellä samoissa lukemissa, kun sinullakin eli n. 59-60kg.

  Palaillaan :)

  t. Manta

  VastaaPoista
 6. Uskon todella, että onnistut. Ainakin, siitä päätellen, mikä sisukkuus noista vanhoista kirjoituksistasi huokuu! Juhlat ovat varmasti erittäin hyvä juttu motivaation kannalta. Tsemppiä kovasti! :)

  VastaaPoista
 7. Itselläni on tavoitteena sama 55 kilon paino ja yhteensä 20 kilon pudotus. :) Olen jo lähes 5 kiloa laihtunut viimeisen kuukauden aikana... Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista