tiistai 10. maaliskuuta 2015

TREENIARKEA JA KEHONHUOLTOA

Täällä blogissa on ollut viime aikoina ihan luvattoman hiljaista, pahoittelut siitä. Jotenkin tuntuu, ettei muka ole ollut kirjoitettavaa… Tämä varmaan johtuu siitä, että nyt kun oon saanut sen 10 kg tiputettua, ja paino on pysynyt jo useamman viikon about samoissa lukemissa, olen ikäänkuin "tylsässä totutteluvaiheessa" josta ei muka ole mitään mielenkiintoista kirjoitettavaa… Elän tavallista arkea ilman massiivisia työ- tai kroppaprojekteja. Tanssi- ja joogatuntien määrä on alkanut pikkuhiljaa vakiintumaan ja Monnan kanssa treenaillaan kerran viikossa. Nyt kun oon löytänyt uuden kotisalin, eli Esport Bristolin, niin uskon, että myös punttiksella ja erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla käyminen lisääntyy.


Viime lauantaina vietettiin Bristolin avajaisviikonloppua, ja me oltiin mun oman kauneustiimin kanssa hemmottelemassa naisia pikameikeillä, -kampauksilla ja -manikyyreilla. Beauty Barissa kävi tietenkin kova kuhina, sillä Bristolissa on avoimet ovet tämän viikon sunnuntaihin saakka. Treenaaminen ei siis maksa mitään, ja myös meidän lauantainen kauneushemmottelu oli ilmaista. Ihan huikea päivä oli ja hikijumpasta tulijat olivat iloisia, kun saivat huoahtaa hetken meidän käsittelyssä suihkun jälkeen. Tällaista lisää, vai mitä?!


Kävin itse koeajamassa kuntosalin sunnuntaina. Houkuttelin kaverini mukaan, ja tehtiin yhdessä mun suunnittelema Sika Ihanien Kissojen sunnuntaisessiot-treeni. (S.I.K. on mun v. 2008 perustama tyttöjen kerho, johon kuuluu hyviä ystäviäni. Järkkäilen meille aina satunnaisesti erilaisia teemapäiviä tai tapaamisia muuten vaan…)


Tässä treenissä on tarkoitus saada ensin heräteltyä kroppa, jonka jälkeen tulee intensiivinen Bootcamp-tyylinen patteri. Siihen kuuluu myös hauskaa liikkumista, eli tuo kuperkeikka-mittarimatorata. Monna teetätti mulla tuollaisen radan viime perjantain treeneissä, ja niin hauskaa meillä oli, että halusin sen ehdottomasti mukaan myös tähän treeniin! Tokavika osa keskittyy keskivartaloon, ja lopppun tulee vielä vähän ojentelua ja venymistä à la jooga & baletti. Virallisen treenin jälkeen oon tehnyt vielä vähän päällä- ja käsilläseisontajuttuja + venytellyt ja roikkunut puolapuissa... Jos tähän soppaan lisäisi vielä muutamat House-moovsit, vaikkapa lämmittelyosuudessa steppilaudalla askeltaen, niin treenissä olisi kaikkia mun lempilajeja herkullisena keitoksena! :D


Kävin tänään vetämässä itsekseni tuon S.I.K.-treenin, vaikkei olekaan sunnuntai! ;) Tviikkailin samalla vähän noita painoja + toistojen määriä, ja harjoittelin jälleen ylösalaisin seisomista päällä ja käsillä. Yritin myös kovasti saada rintakehää aukeamaan ja lapoja lähentymään toisiaan. En meinaa millään saada tiputettua itseäni kunnolla hartioiden väliin, se näkyy hyvin tuossa kuvassa. (tosin oon myös vähän turhan kaukana seinästä…) Tähän ylävartalo-ongelmaan törmään jatkuvasti joogassa mm. Alaspäin katsovassa koirassa, baletissa ja jazzissa käsien ylös- ja eteenpäin ojennuksissa, ja afrossa, kun käsien pitäisi lentää rennon hallitusti taaksepäin. Juu, ei tapahdu!


Oon päättänyt päästä eroon tästä iänikuisesta jäykkydestä ja kankeudesta. Aloitin viime viikolla kehonhuoltosessiot Kirsi Tikan kanssa. Olen ollut kerran Kirsin vetämässä joogassa, mutta tutustuttiin kunnolla toisiimme nyt alkuvuodesta, kun satuttiin samalle surffi & joogaretriitille Meksikoon. Kirsi on entinen tanssija, nykyinen joogi, ja hän lupautui kehonhuoltocoachikseni tämän kevään ajaksi. Pidettiin viime viikolla ensimmäinen sessio, jonka aikana Kirsi tutkaili mun ryhtiä, seisoma-asentoa ja liikeratoja. Briiffasin Kirsille mm. leikatun kampurajalan ja jäykän niska-hartiaseudun aiheuttamat ongelmat, jonka jälkeen Kirsi teki mulle oman kehonavausohjelman. Sen avulla olisi tarkoitus saada vetreyttä ja venyvyyttä kroppaan ennen kesää.
Kävin tänään tekemässä S.I.K.-treenin itsekseni Bristolissa, ja meinaan tehdä tuon Kirsin ohjelman vielä nyt illalla. Huomenna aamulla on meinaan balettitunti, ja oon huomannut, että samalla kun ryhti, vartalon linjaukset ja lihaskunto paranevat tanssiessa, tietyt lihakset myös kiristyvät ojentelun ja staattisten pitojen myötä entisestään… Hyvä siis vähän huoltaa kehoa salitreenin ja baletin välissä!

Että tällaista täällä tänään… Ai niin, mulla on uus hieno tukka! A.K.A Luovan ja mun oman Beauty Teamin Hanna leikkasi ja värjäsi jälleen! :D

Photobucket

4 kommenttia:

 1. Hyvä sinä ja kiva lukea kuulumisia! :)
  Meillä on tarkoitus palata miehen kanssa kehonhuollon pariin viikottaisen hatha-joogatunnin myötä ensi tiistaista lähtien. Olen myös alkanut venytellä eritoten jalkoja lenkkien jälkeen, joskin välillä 1-2 lapsen osallistuminen näihin venyttelyihin saavat hetket jäämään lyhykäisiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jalkojen venyttely on mullekin supertärkeää. Koko takarekisteri on meinaan jatkuvasti tosi kireänä, ja lenkit, tanssiminen ja seisomatyö eivät ainakaan helpota tilannetta… En oo itse koskaan kokeillut Hathaa, millaista se on? :)

   Poista
 2. Ihana toi keltainen takki!! Ja tuon tukan ottaisin kans anytime :) Tosin, tässä jännityksellä just odotan omien pidennysten saapumista ja ystävä laittaa ne sitten päähän. Tosi jännää olla ekaa kertaa sit kunnolla pitkätukkainen :)

  ps. onnea vielä kerran miinus kympistä! Huikea suoritus!

  Pirita
  http://thesearethedaysblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista Pirita! Takki on pari vuotta vanha, mutta olen nähnyt samanlaisia taas tänä keväänä esim. Asos.comissa. Ja onnea alkavaan pitkätukkaisuuteen! :D

   Poista