torstai 25. heinäkuuta 2013

Aineenvaihduntaa vilkastuttava Päivän Treeni

Noniin, tässäpä on toissailtainen Päivän Treenini, kokeilkaa ja kommentoikaa! :)

Idea: 
Aineenvaihduntaa vilkastuttava kuuden kierroksen kiertoharjoittelu. Yksi kierros sisältää neljä eri liikettä. Kutakin liikettä toistetaan 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen levätään 30 sekuntia. Tämän jälkeen siirrytään heti seuraavaan liikkeeseen, kierrosten välissä ei siis ole taukoja! Syke saa pysyä terhakkana koko treenin ajan.

Kesto: 
- treeni 24 minuuttia 
- happea (=cool down) 4-6 minuutia
- venyttelyt 10-30 minuuttia oman mieltymyksen ja tarpeen mukaan
- pikatreeninä treeni on siis vajaa puolituntinen rykäisy, kunnon venyttelyillä kesto n. 1 h

Plussat:
- nopea ja tehokas
- helppo tehdä missä vaan
- treenin voi tehdä oman kunnon ja jaksamisen mukaan (Yhtenä päivänä menee kevyeen kuusi kierrosta, toisena kenties ainoastaan neljä... Välillä hyppistä jaksaa hyppiä tehotahdilla tasajalkaa, toisena päivänä jo vuorojaloin hyppely saa sykkeen nousemaan kurkkuun asti...!)

Miinukset:
- treenin voi tehdä oman kunnon ja jaksamisen mukaan
=LAISKOTUSVAARA
- jos aloittaa liian täysillä, puhti loppuu helposti kesken
=SUORITTAMISVAARA
- sekuntikellon seuraaminen treenin lomassa voi aluksi tuntua haastavalta
=ÄRSYTYSVAARA

Ja hienosti jaksaa sieltä sitten ponnistaa...!
Liike 1: HYPPYKYYKKY
Ponnista kyykystä pontevasti ilmaan. Kun tulet takaisin maahan laskeudu samantien kyykkyyyn, ja ponnista jälleen ilmaan. Kyykyn ei tarvitse olla supersyvä. Liike on siis jatkuva koko 30 sekunnin ajan.
Älä aloita liian kovalla tahdilla, etteivät reidet vedä hapoille ensimmäisten kierrosten aikana! (Itselläni olivat reidet sen veran hapoilla, että hyppäsin ilmaan ainoastaan kaksi ensimmäistä kierrosta, loput neljä kyykkäilin...)

30 sekunnin lepo

Kummitäti lankussa, kummityttö komean kevyen näköisessä etunoja-asennossa.
Liike 2: LANKKUPUNNERRUS
Laskeudu maahan lankkuasentoon, eli etunojaan kyynärpäiden varaan. Nouse lankusta punnerrusasentoon ojennettujen käsien varaan, ja laskeudu jälleen lankkuun. Vaihda käsien asentoa lankun ja etunojan välillä reippaalla tahdilla koko 30 sekunnin ajan.


30 sekunnin lepo


Ponnistus "portaalle", eli pihapenkille. Taustalla joku hyljeliike...
Liike 3: PORRASNOUSU
Nouse maasta reippaalla askelella jollekin sopivan korkealle, tukevalle tasolle, ja laskeudu samantien takaisin maahan. Tason olisi hyvä olla sen verran korkea, että joudut ponnistamaan kunnolla päästäksesi nousemaan sille. Pidä hyvä tahti yllä koko 30 sekunnin ajan. Muista pitää keskivartalo tiukkana, ettet satuta selkää!30 sekunnin lepo


Mieletön pyöritysvauhti! (ainakin 2 ekaa kierrosta...)
Liike 3: HYPPIS-HYPPELY
Hypi hyppynarulla niin vimmatusti!!! :) Tasajalkahyppely on tehokkainta, mutta myös raskainta. Voit myös hyppiä vuorojaloin, pidä kuitenkin koko 30 sekunnin ajan hyvä pyöritysvauhti yllä, jotta syke pääsee nousemaan kunnolla.


30 sekunnin lepo 


-> ALUSTA UUDESTAAN

Treenin jälkeisenä päivänä, eli eilen reidet huutelivat hoosiannaa, mutta tänään lihaskipu on jo vallan siedettävä, sanoisinpa jopa miellyttävä. Tuntee tehneensä jotain, mutta pystyn kuitenkin kävelemään ja istumaan alas ilman sen suurempia tuskia. Liekö sen toissaöisen linimenttiläträämisen ansiota, kannatti siis menettää yöunet! ;)

Tänään oli pitkä kuvauspäivä pääsin vasta nyt kotiin. Pidän treenailusta lepopäivän, huomenna sitten uusi Super-Oskarin Supervoimatreeni. Hahaa, en malta odottaa!!!

Huomiseen!

Photobucket

5 kommenttia:

 1. Ärsytysvaaran torjumiseksi tulee mieleen älypuhelin-appsit, jos vaan on sellainen puhelin, ja löytyy niitä tietokoneellekin. Interval timer -haulla löytyy monia ilmaisiakin, joilla pääsee eroon kellon kyttäämisestä, varsin helppo ajastaakin kun jakso on aina 30 sek :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Toistaiseksi oma aviomies on toiminut kellottajana, oikein urheiluvalmentajan pillin kera... ;) Mutta tosiaan ajattelin kyllä treenata myös ihan itsenäisesti, eli taidanpa suunnata appiostoksille.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä miinuskymppi. Mä en ole ite tajunnutkaan tuollaisen appin olemassaoloa. Täytyypä ottaa käyttöön. :)

   Poista
 2. Kiitos Neiti x hyvästä ohjelmasta. Itselläni on ollut vaikea motivoitua lihastreeneihin juoksun lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Inka! Tsemppiä motivoitumiseen, sitä tarvitaan täälläkin päässä roppakaupalla...! ;)

   Poista