sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

TAKAISIN SINNE

...jaa, että minne? No sinne, minne alunperinkin oli tarkoitus päästä, eli:
uuteen tapaan suhtautua syömiseen, liikkumiseen 
ja sen myötä itseensä.
Ja tottakai noiden positiivisten henkisten asioiden vanavedessä: 
rauhalliseen, terveelliseen ja pysyvään painonpudotukseen. 

Täällä ollaan taas linjoilla tosi pitkän tauon jälkeen. On ollut ikävä laihispäiväkirjan pitämistä, siksipä palasin jälleen tämän vanhan, rakkaan blogini pariin. Kirjoittaminen on terapeuttista, ja nyt aion ottaa tämän hyvän tavan jälleen vahvaksi osaksi projektia.
Tarina on hyvinkin pitkälti sama kuin laihisriavareiden alussa neljä (!) vuotta sitten, kesällä 2009.
(Lue TÄÄLTÄ mikä oli lähtötilanteeni) 
Silloin neljä vuotta sitten pääsin tavoitteeseeni, ja talvella 2010 painoin parhaimmillaan 57-58 kg. Olin hyvän näköinen. Kun olen lukenut noita vanhoja blogikirjoituksia on tullut sellainen olo, että eihän se ollut mikään iso rutistus... Päinvastoin, oikein syömisestä ja säännöllisesti liikkumisesta tuli kuin tulikin elämäntapa, ja kilot karisivat siinä sivussa. Toki matkan varrella oli notkahduksensa ja epätoivon hetkensä. Nuo negistelyt johtuivat pääosin varmasti siitä, etten pohjimmiltani kuitenkaan uskonut onnistuvani. Tai ainakin pelkäsin niin kovasti epäonnistuvani, että laihdutustaival muodostui ennenkaikkea henkisesti hyvin kasvattavaksi. Mutta nyt tiedän, että pystyn siihen. Myös neljä vuotta lisää ikää (olen nyt 34-vuotias) on tuonut rauhaa, ja toivottavasti myös pitkäjänteisyyttä. Olen myös tehnyt viimeisen vuoden aikana melko lailla henkistä tutkiskelua, ja löytänyt tiettyjä solmukohtia omista ajattelumalleistani. Ne tuppaavat torppaamaan hyviä projekteja, varsinkin itseeni liittyviä projekteja! Työprojektit kyllä hoituvat, mutta minä itse jään usein niiden jalkoihin. Tai, no korjataanpas tuo lause oikeaan muotoon: minä itse annan itselleni tekosyyn jäädä työprojektieni jalkoihin. (Tuosta aiheesta joskus lisää, mutta ainakin tunnistan oireen.)
Vaaka näyttää siis suurinpiirtein samaa lukemaa kuin neljä kesää sitten, ja toiveissa olisi jälleen saada painosta pois ainakin 10 kiloa, mielellään vähän päälle. Teen viikkopunnituksen aina maanantaisin, ja kirjaan lukeman tänne. Katsotaan siis huomenna aamulla mikä tarkalleen onkaan lähtötilanne... Otin viimeksi myös kuvia edistymisestäni, mutta poistin ne blogista matkan varrella. En ole vielä päättänyt julkaisenko kuvia tällä kertaa, rohkeus on hieman karissut iän myötä...! ;)

Näillä puheilla luulisi olevan melko helppo onnistua uudelleen, 
ja saada tällä kertaa elämänmuutoksesta jopa pysyvä! :)


Photobucket

2 kommenttia:

 1. No heippa pitkästä aikaa!!! Ihana kuulla sinusta! Hyvin tuttua jälleen kerran!!! Itselläni tänä vuonna ollut pitkästä aikaa oikea suunta helmikuusta alkaen Fitfarmin nettivalmennuksen avulla, 8kiloa sain poies, mutta nyt olen kesän ottanut rennommin... ja tiedät mikä on suunta hyvin äkkiä! Toistaiseksi painonhallinta on onnistunut. Minun täytyisi varmaan myös tehdä enemmän töitä päänupin kanssa, että paino pysyisi suunnilleen samassa, pudotushan onnistuu sen tiedän kyllä. Mutta ne pysyvästi paremmat elintavat ja -tottumukset... Aloitin blogin aiheeseen liittyen innolla, mutta hukutin sen kaikkien hienojen fitness-ja elämäntaparemppablogien suunnattomassa meressä... en ymmärrä miksen voi vaan kirjoittaa yhteen blogiini kaikista elämäni osa-alueista... no katellaan.

  Itse palaan huomenna loman jälkeen töihin, ja toivon saavani ryhtiä arkeeni, vaikka vuorotyöt ä teenkin. Kotona isoa remppaa meneillään, joten kyllä tässä saa aikataulunsa, ruokailunsa ja liikkumisensa suunnitella!

  Mukana siis täällä, ja uutta intoa saan varmasti sinun projektista, koska silloin aiemmin olit yksi motivaattoreistani!! Tsemppiä hurjasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa vaan pitkästä aikaa!!! Kävinkin kuikuilemassa eilen kuulumisiasi... Tsemppiä töihinpaluuseen ja kaikkeen muuhunkin. Käynpä kurkkaamassa Jutan nettivalmennuksen myös! :)

   Poista