keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

LOMAILUN LOPPUMETREILLÄ

Vielä on kesälomaa jäljellä, vielä riittää kauniita päiviä, vielä voin löytää vyötärön, vielä tilaisuuden saan! Tollanen soi juuri nyt päässä… On hyvä mieli ja energinen olo. Aamulla näytti utuiselta, joten päätin pitää tänään siivouspäivän kotona. Nyt aurinko onkin kaivautunut esiin, mutta pysyn suunnitelmassani! Ensi viikolla itselläni nimittäin koittaa töihin ja arkirutiineihin paluu, ja Oskari jää vuorostaan kesälomalle. Meidän perheessä oli tänä vuonna tällainen vuorotteluvapaa, Ode on nimittäin taittanut koko kesä-heinäkuun ajan yhtä syksyllä julkaistavaa olutkirjaa. Se lähtee painoon huomenna, eli sitten pääsee monsieur nauttimaan kesästä ja helteestä. Sen kunniaksi haluan laittaa kodin kuntoon, ja mm. lajitella viisi viikkoa keskellä olohuoneen lattiaa majailleet kirppisvaatteet. Meille tulee myös ensi viikolla uusi ruokapöytä ja tuolit, jotka haluan toivottaa tervetulleiksi puhtaaseen kotiin. :)


Eilinen päivä oli ihana. Tehtiin aamupäivällä kaverin kanssa pyörälenkki, käytiin moikkaamassa vanhempiani. Vähän reilut 14 km kertyi matkaa keskustasta, aikaa kului reilu tunti, koska tehtiin parit pysähdykset. En voi sietää tämän hetkistä sykemittariani, se nimittäin ei anna mitään "loppuraporttia" sykkeistä sun muista ilman, että tiedot lataa koneelle johonkin ohjelmaan… Sori vaan iskä ja äiti, lahjakellon suuhun ei saisi murista, vai miten se nyt menikään… Toinen vaihtoehto on etten osaa käyttää sykäriä, RTFM! Poljettiin kuitenkin ihan hyvää vauhtia molempiin suuntiin, Suunnon Movescount-appin mukaan 5 min 10 s/ km. Kilsoja siis yhteensä n. 28, ja kaloreita paloi taatusti, hyvä hyvä!!!
Pyörälenkin jälkeen kävin itsekseni lounaalla Kellohallissa. Olin ensimmäistä kertaa Teurastamon pihalla muutama viikko sitten, kun käytiin Oden kanssa Street Food Thursdayssa syömässä hampurilaiset Richard McGormickin Food Truckista. Itseasiassa tänään on noiden katuruoka-autojen kokoontumisajot, eli Street Food Carnival tuossa ihan kulma takana Kasarmitorilla. Jos liikuskelette Helsingin keskustassa päin, kannattaa käydä tsekkaamassa klo 16 alkaen!

Piiiitkä jono kohti pinkkiä ruokarekkaa Teurastamon pihalla Street Food Thursdayssa 10.7. Puolessa tunnissa päästiin luukulle.
Vaikka Laihisraivareiden Suureen Suunnitelmaan kuuluukin EI! Ulkona syömiselle, niin lounaan kanssa joudun tekemään toisinaan poikkeuksen, varsinkin nyt kun työt alkavat. A) kuumana päivänä pyöräretkellä ei välttämättä voi aina pitää eväitä mukana B) istun usein lounaspalavereissa, olisi outoa olla syömättä ja C) lounaalla on luontevaa syödä kevyesti keittoa tai salaattia, ravintolaillalliset sen sijaan ovat ainakin itselläni usein tuhdihkoja. Eilisen lounasvalintani oli Nizzan salaatti, joka oli mieletön kulho raikkaita salaatteja, katkarapuja, kuivattuja oliiveja murustettuna, runsaasti luumutomaatteja ja päällä hieman kastiketta. En taaskaan kuvannut annostani, koska puhuin sen saapuessa maratonpuhelua… ;)


Lounaan jälkeen lekottelin hetken Kellohallin aurinkotuolissa, minkä jälkeen pyöräilin takaisin keskustaan, ja istuskelin hetken itsekseni Espan puistossa. Tutkiskelin mm. ruohikon alle kaivautuvia kimalaisia, ah joutenolon ihanuus! :D Sitten kotiin ilta-ateriaa valmistamaan. Tein spelttinäkkärileivitettyjen kanan sisäfileiden kylkeen eräänlaisen coleslawn, jonka kastikkeena käytin soijajogurttia.

SUIPPOKAALI SLAW

1 pieni suippokaali (tai puolikas varhais-/valkokaali)
4 kesäporkkanaa
1/2 fenkoli
150 g (1 rasiallinen) Mungpavun ituja
1,5 dl soijajogurttia
1-2 rkl oliivitapenadea (riippuen kuinka paljon tykkää oliivin suolaisesta mausta)
1 rkl hunajaa
2 tl hunaja dijonsinappia
rouhaisu mustaa pippuria

Pilko vihannekset pieniksi kuutioiksi, tai suikaleiksi. Nopein tapa on pyöräyttää ne pieneksi sähkösilppurissa. Itse viipaloin veitsellä kaalin ja fenkolin, mutta silppuroin porkkanat. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi kulhossa, ja laita vetäytymään jääkaappiin 15-30 minuutiksi.

Helppoa & herkullista! :)

Eipä nyt juuri muuta, siivousurakka alkakoon!!!


Photobucket

2 kommenttia:

  1. Hei toi sykemittari mikä siul on on garminin juoksukello.. itellä samanlainen enkä enää käyttele kun siitä ei saanukkaa niitä kaloreita yms tietoon :). Eli kai joko liian hifi tai sitten se ei oo siihen tarkotukseen, ite oon kokenut sairaan hyväksi polarin ft60, ei oo hinnallakaan pilattu ja siihen saa syötettyä kaikki tiedot. Kertoo kulutuksen ja sykkeet yms loppuraportissa :) Suosittelen kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Hanna! Sain käyttööni Oskarin Polarin, täytyy käydä tänään vaan vaihdattamassa siihen paristo! Kivaa viikonloppua!!! :)

      Poista