tiistai 27. tammikuuta 2015

SURFFI & JOOGA MEKSIKOSSA ETENEE...


Tervehdys jälleen täältä Meksikon auringon alta! Ihanaa on ollut, mutta myös raskasta. Joka päivä ollaan surffattu ja joogattu, tänään on neljäs päivä kun mennään vesiin. Nyt poistutaan ekaa kertaa tästä kotirannalta, ja suunnataan Ancloten rannalle.


Okei, ensihatsit surffista: tosi haastavaa, mieli täytyy pitää t-o-d-e-l-l-a keskittyneenä koko ajan. Samoin kroppa. Jos jommankumman päästää falskaamaan, tulee mereltä turpaan niin, että tärisee! :D Ollaan opeteltu tosi paljon perusjuttuja, jotka on elintärkeitä surffatessa. Toistaiseksi me aloittelijat tästä meidän ryhmästä ollaan surffattu kuohuissa lähellä rantaa…


Eilen analysoitiin meidän tekniikoita videoilta ja kuvista, se oli tosi hyödyllistä. Mun haasteena on pitää tasapaino keskellä lautaa. Eilen ainakin lähti jatkuvasti kaartamaan vasemmalle, ja sain todella tehdä töitä, etten kurvaillut uiskentelijoiden ja kanssasurffaajien niskaan. Aiempina päivinä oon pysynyt linjassani, ja tosi hyvin pystyssä, mutta eilinen oli struggle. Eipä siinä mitään, välillä täytyy ottaa hittiä, jotta voi kehittyä, niin se menee. Vähän harmistutti eilen, mutten anna ton tunteen ottaa musta otetta. Tänään on uusi päivä ja uudet aallot! :) Joka päivä tulee paljon informaatiota, uusia tekniikoita, ja tietenkin meri on myös aina erilainen. Täytyy olla tosi nöyrä, rauhallinen ja pysyä tiukasti kiinni hetkessä. Noi on avainsanoja tän homman oppimiseen!Meitä on tällä OmShaka Surffia & joogaa-retriitillä 10 osallistujaa. Mun lisäksi kolme meistä on täysin rookieita, pari on kokeillut vähän joskus, pari vähän enemmän, ja parilla on kokemusta useammalta vuodelta. Hyvä combo siis! Meidät on jaettu pariin ryhmään kokemuksen perusteella, ja on ollut tosi opettavaista katsella toisten, varsinkin noiden edistyneempien menoa. Ryhmähenki on tosi hyvä, kaikki tsemppaa ja kannustaa toisiaan.


Jooga on toiminut myös ihan älyttömän hyvänä tukena surffamiselle. Mia Jokiniva, joka vetää retriitin joogat, surffaa itse myös, eli tietää todella hyvin mitkä paikat jumiutuvat ja mitä lihaksia kannattaa vahvistaa, että jaksaa meloa ja pysyä laudalla. Joka toinen aamu on ollut dynaamista, vahvistavaa joogaa, ja joka toinen ilta palauttavaa, restoratiivista joogaa. Tänään illalla on luvassa taas tuota jälkimmäistä, can't wait! Se nimittäin taatusti pelasti ekan pitkän surffipäivän jälkeiseltä kokovartalojumilta toissailtana… :)


Täällä tulee syötyä erinomaisesti. Retriittiin kuuluu kevyt, mutta runsas aamiainen. Hedelmiä, mysliä, jugurttia, kananmunaa, meksikolaisia aamiaisherkkuja, kahvia ja tuoremehua. Tuolla pärjää jo pitkälle. Sayulitan kylä on täynnä hyviä ravintoloita, ja erilaisia terveysmehuja ja -smoothieita saa joka paikasta. Niitä ollaankin vedetty kaksin käsin! Ja hei, meksikolainen ruoka…! Need I say more? :)


Noniin, nyt mun on aika suunnata tuonne aamiaiselle, ja reilun tunnin kuluttua lähdetään taas surffaamaan! Laitan kuvia mun surffista heti, kun vaan saan muutaman otoksen noilta meidän hosteilta. Kaunista tiistai-iltaa querida Finlandia :)


Photobucket

2 kommenttia: