maanantai 16. helmikuuta 2015

PALAILUA ARKIRUTIINEIHIN (+VIIKKOPAINO)


Jaahas, paino se vaan näyttää tippuvan, vaikka mulla on ollut reissun ja vatsataudin jälkeinen tankkaus täysillä päällä. Tänä aamuna vaaka näytti vähän vähemmän kuin viime viikolla, eli 56,8 kg. Oon tosiaan syönyt viime päivät ku hevonen. Pastaa ja leipää on mennyt, ja melkein joka aterialla on tullut santsattua. Herkuistakaan en ole kieltäytynyt… Ennen reissua musta tuntui, että aina kun oli "tankkauspäiviä", vaaka heilahti samantien ylöspäin. Nyt olen pistellut yli viikon verran poskeeni kaikkea mitä eteen on sattunut, eikä se ole vaikuttanut painoon juuri lainkaan. Voisiko olla niin, että maailman laidalla surffaillessa ja joogaillessa elin normaaliin kulutukseeni verrattuna sen verran miinuskaloreilla, että kroppa meni säästölieliekille?! Ja siihen vielä kaupanpäälisiksi kunnon vatsatauti… Nyt on vissiin sitten aineenvaihdunta lähtenyt vauhdilla liikkeelle, ja kaikki mitä oon suustani alas laittanut, on mennyt kropan hyötykäyttöön samantien. En kuitenkaan meinaa jatkaa tätä tankkausvaihetta pidempään. Eiköhän se kroppa nyt jo ala olla palautunut vajareista + aikaerorasituksesta, joten nyt on hyvä palata normaaliin arkeen!


Mitäs se loman jälkeinen arki sitten tarkoittaa? Sitä, että töitä on taas tehtävä, mutta onneksi koko tämän kevään ajan iisillä tahdilla. Päätyöllistäjäni on Sokoksen Beauty News, viime viikollakin kuvattiin kevätjuttuja! Mallina mulla oli Suvi Tiilikainen, joka ei ole ainoastaan kaunis, vaan myös kiva ja aidosti ihana. Tehdään monesti töitä yhdessä meikkaajina, esim. muotinäytöksissä, mutta nyt Suvi sai vaihteeksi olla itse meikattavana ja kuvattavana!

Liikkumisen suhteen arki tarkoittaa:
- viikoittaisia PT-treenejä Monnan kanssa
- tanssitunteja (ma: House, ti: Jazz, ke: Klassinen baletti, la: Afro)
- joogaa (ti ja/tai ke Kundaliini, niinä aamuina kun jaksan herätä, Astanga)
- olkkaritreenejä, juoksulenkkejä, salia ja uintia fiiliksen mukaan

Mulla oli kello soimassa tänäkin aamuna, olisin halunnut mennyt aamu-Astangaan. Olin kuitenkin ihan sairaan väsynyt, enkä jaksanutkaan nousta. Oon ollut reissun jälkeen aivan nuuduksissa aamuisin, toivon, että se menee pian ohi. Perjantaina treenattiin Monnan kanssa, ja sovittiin, että otetaan perjantai nyt meidän vakipäiväksi. Ennen reissua me vedettiin mun toiveesta 2 krt/vko-tehotreenikausi, mutta nyt tuntuu, että kerta viikossa riittää. Haluaisin myös mennä salille itsekseni, mutta se on jostain kumman syystä edelleen jotenkin haasteellista. Mikähän siinäkin on…? Olkkaritreenailua sensijaan on tullut harrastettua silloin tällöin, mutta mielelläni tekisin siitäkin selkeän viikoittaisen rutiinin, samoin kuin uimisesta.


Kävin eilen Märskyssä uimassa kilsan verran, ja kokeilin ensimmäistä kertaa uimahanskoja. Ollaan käytetty niitä Monnan kanssa vesijuoksutreenailun yhteydessä, mutta nyt kauhoin vauhtia rintauintiini. Kyllä teki hyvää! Veden vastus kertaantui hyvin sammakkosormien avulla, tunsin, kuinka viimeisetkin allien jäänteet saivat tehokyytiä! :D Suosittelen kokeilemaan, nimittäin myös etenemisvauhti kasvoi, ja uimatreeni tuntui tosi tehokkaalta. Sain myös (ehkä) ratkaistua potkuongelmani. Olen edellisillä uintikerroilla miettinyt miksen etene niin sulavasti kuin monet muut uimarit, ja tullut siihen lopputulokseen, että käsissäni/rintalihaksissani ei ole riittävästi voimaa, eikä potkuni ole ihan sellainen kuin pitäisi. Eilen kasvatin kauhontatehoja hanskoilla, joten pystyin keskittymään paremmin potkun hallitsemiseen. Löysin yhtäkkiä sisäreisieni lihakset uinnin aikana, ja sen jälkeen tuntui, että potkutkin alkoivat viedä kunnolla eteenpäin. Tutkailen ja testailen tätä uutta tekniikkaani, ja raportoin sen toimivuudesta! ;)


Nyt kun ei ole mitään 24/7-megatyöprojektia käynnissä, voin hyvin irrottaa aikaa monipuoliselle harrastamiselle. Oon merkannut kesäkuulle saakka viikoittaiset tanssitunnit, Kundaliinijoogat ja PT-treenit kalenteriin. Kaikkea muuta teen sitten sen mukaan miten aikaa, intoa ja kelejä on! Nyt kun kroppa on kevyempi, tuntuu, että jaksan tosi hyvin. Toki voimakin on lisääntynyt, mutta huomasin eilen illalla harjoitellessani päälläseisontaa, että kylläpä kroppa nousee ilmaan ihan eri meiningillä, kuin vaikkapa 5 kg sitten viime vuoden lopulla. Olen löytänyt ihan uusia ulottuvuuksia treenaamisesta, kun sellaiset asennot ja liikkeet, joita on ollut aiemmin hankala suorittaa, tuntuvat nyt mahdollisilta ja saavutettavilta. Enkä tarkoita ainoastaan jooga-asanoita, vaan esimerkiksi House-tanssin floor work-osuuksia ja nopeita suunnanvaihtoja, baletin tasapainoiluja ja ojennuksia, tai vaikkapa ihan vaan varpaista kiinni saamista venytellessä. Ei tule enää masu tielle! ;)

Photobucket

2 kommenttia:

  1. Wau! Ihan mahtavaa. Näytät kyllä todella hyvältä. Painonpudotus niin nuorentaa, olet kuin nuori sorja tyttönen!!

    Zinnia

    VastaaPoista