sunnuntai 28. joulukuuta 2014

TAVOITTEITA ALKAVALLE VUODELLE

Joulun pyhät on vietetty, ja vuosi alkaa vedellä viimeisiään… En enää pitkään aikaan ole tehnyt ns. virallisia uudenvuodenlupauksia, mutta tavoitteita tulevalle asetan aina. Niiden saavuttamiseksi teen tietenkin tapani mukaan Suuria Suunnitelmia! :) Nää mun suunnitelmat ja tavoitteet voi jakaa karkeasti neljään ryhmään:

1) lähitulevaisuuden napakat & nopeat täsmätavoitteet
2) pidempää työstöä vaativat uuden suunnan ja kurssin ottamiset
3) työhön, vaurastumiseen ja menestymiseen liittyvät pidemmän tähtäimen tavoitteet
4) hyvinvointiin ja henkisyyteen liittyvät lyhyen- ja pidemmän tähtäimen tavoitteet

Lähitulevaisuus tarkoittaa itselleni tällä kertaa alkuvuotta, luultavasti myös kevättä 2015. Oon jo päässyt monen tavoitteen suhteen hyvään alkuun tämän vuoden puolella, ja ensi vuoden alkumetreillä haluan laittaa uuden vaihteen silmään. Ennenkaikkea tulevan vuoden napakat ja nopeat täsmätavoitteet liittyvät mun omaan hyvinvointiin, mutta toisaalta ulottuvat myös yksityis- ja työelämään. Haluan aloittaa vuoden tavoitteiden lisäksi ihan konkreettisella tekemisellä. Oon koko tän päivän pallotellut ajatuksia, kirjoittanut asioita ylös, tutkaillut, tuumaillut, ja lopulta laatinut suunnitelman ja aikataulun!

kuva via ilovewaves.com
Lähden tammikuun lopussa Meksikoon surffia & joogaa-retriitille, JIHUU!!! :D Matkustan pitkästä aikaa itsekseni, ja vieläpä ison valtameren toiselle puolelle, ja siitä vielä seuraavan ison valtameren rannikolle! Sinkkuaikoinani ennen Oskarin tapaamista reissasin paljon yksikseni, ja oon vähän ikävöinyt sitä viime aikoina. Toissasunnuntaina päätin repäistä, ja napata itselleni viimeisen tuttujeni järjestämällä retriitillä vapaana olleen paikan. Hyvät, vahvat energiat siivittivät tähän päätökseen, ja olen hymyillyt siitä saakka kuin Naantalin aurinko. Retriitin ideana on siis se, että päivittäin harjoitellaan surffaamista ammattilaisen opastuksella, ja sen lisäksi ohjelmaan kuuluu surffia tukevaa joogaa. Can't wait! Tilasin jo muutamat uudet bikinit netistä, vanhat oli käyneet isoiksi! ;)

Olisiko tässä hyvä surffi- ja joogakampaus Meksikoon? ;)
Tammikuun täsmätavoitteeni liittyvät kehon  hyvinvoinnin kannalta nimenomaan tuonne retriitille lähtemiseen. Keskivartaloni on jo vahvistunut, mutta haluan vahvistaa corea ja tasapainoa entisestään, jotta laudalle nouseminen ja jopa sen päällä pysyminen onnistuisi muutaman viikon kuluttua! Monna tietää mun tähtäimen, ja ollaan sovittu, että treenataan tammikuun kolme ekaa viikkoa kahdesti viikossa, Tyynenmeren aallot mielessä. Jatkan myös aamujoogailua pari kertaa viikossa. Noiden lisäksi viikkooni kuuluu tanssitunteja: maanantaisin housea, keskiviikkoaamuisin balettia + mahdollisuuksien mukaan jazztanssia ja afroa. Toivon pääseväni välillä myös Motivuksen jumppatunneille, mutta en aio ottaa mitään ruuhkaa. Menen, jos on aikaa, ja jumppalukkarissa joku kiva tunti! Juoksentelua meinaan myös jatkaa aina kun siltä tuntuu, eikä akillesjänne vihoittele. Vähän kiinnostelisi myös kokeilla aikuisakrobatiaa. Vanhin kummityttöni, joka harrastaa sirkustelua, oli sitä mieltä, että voisi tehdä hyvää mun elastisuudelle. (eli ei-elastisuudelle!)
Alkuvuoden teemani on: LIHA LIIKKUMAAN!!! Nyt, kun on aikaa ja intoa, niin meinaan liikkua niin paljon kun vaan jaksan ja huvittaa! Kerrankin voin näin tehdä, niin aion kyllä ottaa kaiken ilon irti… ¡Carne Trémula Hasta la Victoria Siempre!

Iloinen munatervehdys jääkaapissa! :)
Syömisen suhteen meinaan jatkaa suht samoilla linjoilla, kuin mitä tähänkin asti, eli:
- lautaselle paljon tuoretta ja rouskuvaa
- kananmunat jatkavat suosikkinani
- siemenet, pähkinät ja erilaiset täysjyväleseet ja -hiutaleet samoin
Lihan syöntiä olen kuitenkin päättänyt vähentää, ja opetella käyttämään eri kaloja monipuolisemmin. Suolan käyttö menee mulla myös tarkkailuun… Luulen, että käytän sitä vähän turhan reippalla kädellä, haluan eroon aamuturvotuksesta ja taikinanaamasta! Tiedättekö sen naaman, kun on syönyt illalla puoli purkkia oliiveja…?! :D Näin joulun aikaan ruokavalio on ollut vähän erilainen, kuin normaalisti, ja se kyllä näkyy ja tuntuu. On meinaan tullut herkuteltua ja syötyä aikas lihaisasti. Onneksi sentään on ollut vähän liikuntaa ja ihanan piristävä Tapaninpäivän tanssi-ilta!

Tämä oli mieluisa joululahja, en français. Täytyy siis kaivaa pitkän ranskan opit jostain muistin syövereistä…!
Sain ystävältäni joululahjaksi ihanan smoothie-raamatun. Ajattelin ottaa jo huomisesta alkaen sellaisen käytännön että pyöräytän joka aamu itselleni kahvikupillisen kaveriksi hedelmä- & vihannessmoothien. Noiden lisäksi sitten tietenkin muutakin aamupalaa, mutta smoothien avulla "puoli kiloa päivässä"-vihannesmantra toteutuu todennäköisemmin, kuin pelkästään salaatteja ja lisukevihanneksia popsimalla. Vauhditan vihreänsaantiani myös kasvisruokakokkailulla, siinä haluan laajentaa repertoaariani ja osaamistani.

No sitten vielä vähän lisää konkretiaa:

- haluan pysyä alle 60 kg painolukemassa
Päivitin tuossa toissaviikolla Suurta Suunnitelmaani, ja kirjasin sinne välietapiksi 4 päivämäärän 21.1., jolloin käännän nokkani kohti Meksikoa. Haaveenani on sitä ennen avata tavoitevaatelaatikko 3, avauskoodina painolukema 57 kg. Jaa, jaa, saapas nähdä kuinka käy, jännittävää! Huomenna vuorossa joulunjälkeispunnitus, eikä ainakaan näin sunnuntai-iltana tunnu, että olisin pysynyt siellä vitosella alkavassa lukemassa. No, aamulla selviää! :)

- haluan saada viitisen senttiä nipistetyä vyötäröltä ja rinnanympäryksestä
Mulla on pari ihan mieletöntä mekkoa, joiden vetskari jää just ton verran auki. Yksi noista mekoista on mun "ikuisuustavoitemekko", joka päällä mun piti astella Elle Style Awardsin punaisella matolla v. 2011. No enpä astellut, enkä seuraavanakaan vuonna… Nyt haluaisin kovasti pukea sen päälle ystävänpäivän illalliselle la 14.2. :)

Biothermin yöselluliittivoide on ollut mulla tämän syksyn testissä… 
- haluan selättää selluliitin
Mulla on pari kohtaa sivureisissä ja peffan alla, joissa selluliitti on näkyvää. Olen kuivaharjannut ja levittänut selluliittivoiteita suht tunnollisesti noin 3-4 kertaa viikossa. Kuivaharjausherätyksestä on itseasiassa tullut ihan kiva ja miellyttävä osa aamurutiinia, mutten siltikään ole muistanut/ jaksanut/ ehtinyt, eli rehellisesti sanottuna VIITSINYT tehdä sitä joka aamu. Tästä eteenpäin viitsin!

- haluan oppia edestakaisen sukelluspunnerruksen
Nyt menee jo sukellus, mutta palauttaminen jää puolitiehen, ja lysähdän lattialle. Uskon, että sitkeällä treenaamisella opin tämän, ja liikkeen hallitsemisesta on taatusti hyötyä myös surffilaudan päälle nousussa, kun ojentajat ja keskivartalo vahvistuvat lisää!

Ei ihan vielä-päälläseisonta!
- haluan oppia nousemaan päälläseisontaan
Tämä liike oli joogaa aloittaessa itselleni täysin mahdoton. Ähisin, puhisin ja punkesin, mutten yksinkertaisesti tajunnut millä lihaksilla ja miten muka olisi mahdollista nousta pään päälle seisomaan ilman vauhtiponnistusta. Joogaohjaaja opasti ojentajien vahvistamisessa ja venyttämisessä, mutten oikein tajunnut niitäkään liikkeitä. Toissapäivänä päätin kokeilla päälläseisontaa olkkarin lattialla, eikä se tuntunutkaan enää mahdottomalta! Ojentajissa oli voimaa, samoin keskivartalossa, ja sain nostettua itseäni tosi paljon pidemmälle kuin aiemmin syksyllä. Olen satavarma, että kun jaksan treenata ja venytellä, niin ennen tammikuun loppua nousen ketterästi päälläseisontaan!

Nää kaikki edellä mainitsemani asiat on aika lailla kehoon keskittyviä. Näin saa ollakin, koska mieli seuraa kehoa. Aina kun treenaan kroppaa, treenaan samalla myös mun mieltä. Sitten on tietenkin vielä ihan erikseen pelkästään mielen harjoitukset, joihin aion keskittää voimiani alkuvuodesta myös!

Talvivaloa meidän olkkarin ikkunasta.
Heti tammmikuun alussa osallistun viikonloppukurssille, jonka aihealueisiin kuuluvat mm. energisointi ja meditaatio. Mulla on kotona myös pari hyvää kirjaa, joiden sivuille aion uppoutua ja harjoitella kaikessa rauhassa mieleni kanssa. Mulla on myös pari ihan konkreettista mielenhallintatavoitetta: oppia pitkäjänteisyyttä, yhteen asiaan keskittymistä ja hoppuilemattomuutta. Noiden kanssa oon jo päässyt alkuun, mutta kyllä ne vaativat vielä paljon työstöä. Vaikka oonkin kirjannut tiettyjä aikaan sidottuja, enemmänkin kehollisia Laihisraivarit-tavoitteita ja päämääriä Suureen Suunnitelmaani, niin mun ei onneksi tarvitse sännätä niitä kohti kieli vyön alla! Toi pitkäjänteisyyden opetteleminen koskee myös niitä.
Oon onnistunut järjestämään mun lähitulevaisuuden siten, että mulla on nyt kerrankin enemmän aikaa itselleni. Oon sopinut itseni kanssa, etten nyt syöksy suinpäin mihinkään projektiin, vaan tutkailen tilanteita vähän rauhallisempi vaihde silmässä. Toi ajatus on ihanan rauhoittava, kerrankin mulla ei ole mihinkään kiire! Se ei tarkoita, että olisin tekemättä mitään, tai että pakenisin johonkin luolaan mietiskelemään ja meditoimaan, päinvastoin! Tässä olen täysillä läsnä, mutta hetken aikaa kokonaan mun omilla ehdoilla. :)

Löysin äsken sattumalta vanhasta Ilta-Sanomien blogistani tasan tällä päivämäärällä pari vuotta sitten kirjoittamani uudenvuodenpäätöksiä-postauksen! Aika samoilla linjoilla olin ajatusteni kanssa jo tuolloin, 28.12.2012, mutta näköjään kesti 1,5 vuotta saada nuo asiat ihan tosissaan alulle. Eipä haittaa, nyt niitä toteuttelen, ja nautin tekemästäni hitaasta, mutta varmasta suunnanmuutoksesta koko loppuelämäni ajan!

Ja tänne loppuun vielä erittäin tuore kuvallinen tunnustus ja pieni loppukevennys, HUPS!


Oh well, välillä näin! ;) Muspus, ja hyvää yötä kaikille!

Photobucket

4 kommenttia:

  1. Mulla oli aiemmin suolan kanssa niin, että luulin saavani sitä tarpeeksi kun silmämääräisesti laitoin annokseen suolaa (valmistan ruuan ilman suolaa). Juon myös paljon vettä (2-3 litraa päivässä), jolloin onkin tärkeää huolehtia suolan saannista. Huomasin, että vointini oli hieman heikko.

    Olenkin mitannut päivän suola-annoksen aina valmiiksi astiaan (joko 1 tl mitattuna tai 5 g punnittuna), josta sitten päivän mittaan sirottelen suolan ruokaani. Tämä tietysti toimii parhaiten silloin, kun valmistan ruuan itse käyttäen maustamattomia raaka-aineita. Jos syön jotain valmiiksi maustettua, yleensä jätän suola-annoksesta osan sinä päivänä käyttämättä.

    Tietysti on myös jonkin verran kuunneltava itseään eli jos hikoilee esim. treenien vuoksi paljon ja/tai juo tavallista enemmän, voi olla että suola-annostusta täytyy lisätä jonkin verran sinä päivänä.

    VastaaPoista
  2. Huikea lista, tsemppiä uudelle vuodelle! =)

    VastaaPoista