perjantai 18. syyskuuta 2009

KUIVAHARJAUKSELLA SELLULIITIN KIMPPUUN


Neiti X:n selluliitinhoitorutiini
Suoritetaan päivittäin tai ainakin 3 kertaa viikossa
Kuivaharjaus
1)Aloita jaloista. Harjaa sääret tasaisin, voimakkain vedoin, edeten kohti polvia. Harjaa myös reidet. Tee extra vedot ongelma-alueilla. Harjaa ensin oikea, sitten vasen jalka. Älä unohda takapuolta!
2) Seuraavaksi harjataan kädet aloittaen sormista, edeten pitkin käsivartta kohti olkapäätä. Ensin oikea, sitten vasen käsi. Voit antaa vähän reippaampaa kyytiä alleille.
3) Sitten on vuorossa vatsan seutu. Aloita navan ympäriltä harjaamalla pyörähtävällä vedolla myötäpäivään.
4) Harjaa seuraavaksi vatsan sivut ja kyljet ylöspäin suuntautuvin vedoin.
5) Rinnat harjataan hellästi pyörähtävällä harjanvedolla vastapäivään.
6) Viimeisenä harjataan rintakehä, suunta tällä kertaa alaspäin.

Tämä on puhdistava, verenkiertoa vilkastuttava kuivaharjaustapa. Jos et muista miten pitikään harjata, ajattele työntäväsi verenkiertoa liikkeelle kohti sydäntä. Saat pidettyä harjausrytmin rauhallisena sivelemällä toisella kädellä harjattua kohtaa aina harjanvedon jälkeen. (veto-sively, veto-sively jne.) Älä hankaa ihoa. Harjaus saa olla napakka ja tuntua kihelmöivältä, mutta iho ei saa rikkoutua, eikä naama vääntyä tuskanvirnistykselle!

Muista rasvata koko kroppa kuivaharjauksen jälkeen! Itse levitän ensin kropparasvaa kauttaaltaan, jonka jälkeen käyn läpi ongelma-alueet selluliittivoiteella.
Myös virkistävä suihku on suositeltavaa, muttei välttämätöntä. Suihkussa irronnut ihosolukko huuhtoutuu ihon pinnasta.

Itselläni on muistaakseni Cailapin kuivaharja, joka on ostettu Citymarketista. Maksoi alle 5€. Parasta siinä on irrotettava pitkä varsi, jonka avulla voi harjata myös selän.

Photobucket

2 kommenttia:

  1. Siis ikinä ei ole tullut myöskään harjausta harrastettua muuten kuin suihkun yhteydessä karkealla harjaushansikkaalla.

    VastaaPoista
  2. Jestas, pakko kokeilla. Kaikki keinot käyttöön sodassa selluliittia vastaan.

    VastaaPoista