perjantai 18. syyskuuta 2009

MITÄ SELLULIITTI ON?


Selluliitti, tuo melkein joka naisen kirous. Itse olen kärsinyt pikkumuhkuroista pepun alueella hoikemapanakin, mutta nyt tuhdimmassa kunnossa muhkuraisuus on levinnyt myös reisiin, vatsanseudulle ja kainaloiden alle. Luin keväällä naistenlehdistä useammankin aiheeseen liittyvän jutun ja nyt olen aika hyvin kartalla mitä selluliitti on ja mistä sitä tulee.

Siispä pähkinänkuoressa:

Mitä selluliitti on?
- ihon alle, sidekudokseen kertyneitä rasvasoluja, jotka turvotessaan työntyvät lähelle ihon pintaa ja saavat sen näyttämään muhkuraiselta.
- näiden rasvasolujen välissä olevat imukanavat joutuvat turpoamisen takia puristuksiin jolloi neste- ja verenkierto hidastuu.
- rasvasoluja ympäröivä kudos muuttuu säikeiseksi, mikä hidastaa solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia.

Selluliitin asteet:
I Selluliitti näkyy ainoastaan puristettaessa ihoa sormien välissä
II Turvonneita rasvasoluja on jo kertynyt jonkin verran. Muhkuraisuus näkyy selkeästi seisottaessa.
III Selluliitti näkyy myös makuulla. Muhkuraiset alueet saattavat tuntua aralta, mustelmia tulee herkästi ja ihon pinta voi olla viileä heikon pintaverenkierron takia.

Hoikillakin ihmisillä esiintyy usein selluliittiä huonon aineenvaihdunnan, riittämättömän veden juomisen ja stressaavan elämäntyylin takia. Muita selluliitin syntymiseen vaikuttavia tekijöitä ovat hormonitoiminta, perinnölliset tekijät, tupakointi, alkoholi, huono ruoansulatus, istumatyö jne... Ja onhan sanomattakin selvää, että mitä enemmän rasvaista ruokaa suustaan alas ahtaa, sen enemmän rasvasolut saavat aihetta kertyä ja turvoskella!
Nyt kun olen ryhtynyt liikkumaan ja tarkkailemaan vedenjuontiani, huomaan, kuinka ihoni on vähitellen alkanut siloamaan. Sellulittiä on edelleen vaikka muille jakaa, mutta se ei ole enää ihan niin näkyvää. Olen paikoitellen tasolla I, enimmäkseen tasolla II. Reisissä sitä on niin edessä, sivuilla, kuin takanakin ja tekisin mitä vaan, että se lähtisi.
Luin mielenkiintoisesta Ultracontour-hoidosta, jossa poksauttellaan kohdenetulla ultraäänellä rasvasoluja rikki. Elimistö poistaa vapautuneen energian normaaleja kuonanpoistoreittejä pitkin. Tuttuni testasi hoitoa ja tulokset olivat aika upeita! Harmi vaan, ettei oman kukkaroni pohjalla loju riitävästi ylimääräistä rahaa... Siispä tyydyn kotikonsteihin, jotka laitan seuraavaan postaukseen pian kun ehdin!

Photobucket

3 kommenttia:

 1. Selluliitti, laihdutus terveellisellä ruokavaliolla, liikunta ym! Naisten ja miksei miestenkin, elämä on oikeasti rankkaa ja vaativaa.

  VastaaPoista
 2. Tämä blogi on kamala inspiraation lähde ja innostus myös minulle. Yritän päästä ylimääräisistä kiloista eroon sekä saada kroppani sekä mielini kuntoon. Hyvää oloa hankin rentoutumalla, joogaamalla silloin tällöin ja urheilemalla. Kokeile ihmeessä pilatesta jos on mahdollista, se on aivan ihanaa. Mahduin 10 kerran jälkeen vanhoihin farkkuihin ilman että ne puristivat kamalat makkarat esiin.
  Kiitos sinulle kun jaksat tsempata meitä muita. Tulen jatkossakin piipahtelemaan blogissasi monia kertoja päivässä. :)
  Hyvää syksyä!

  - M

  VastaaPoista
 3. Eli siis selluliitista on oikeasti mahdollista päästä eroon. Ajatuksena se on positiivista. En ole koskaan tullut ottaneeksi selvää, että mitä se on, mutta rasvaa tietysti. No tottakai.

  VastaaPoista