lauantai 2. elokuuta 2014

REIPAS LAUANTAI

Viimeistä lomaviikonlopua viedään… Energiat on huipussaa, eli hyvä fiilis palata arkeen maanantaina. Mulla on sellainen olo, että olen löytämässä sisäisen liikkujani! Olen ainakin nauttinut täysillä viime päivien treenailusta, enkä malta odottaa, että pääsen sommittelemaan liikkumisia normiarjen sekaan. Se nimittäin on todellinen haaste, jonka suurimpana motivaattorina toimii varmasti tämä energinen ja kykenevä olo. Listaan muuten huomisesta alkaen kunkin viikon liikkumiset ja treenailut kerralla, eli Sunday Summarya luvassa.


Eilinen meni kaupungissa pöhköillen. Kävin vaihtamassa Oden vanhaan Polarin sykemittariin paristot, ja piipahdin vähän urheilualeissa. Treenattiin nimittäin torstaina PT:n kanssa ulkona tekonurmikentällä, ja totesin, etteivät juoksulenkkarini ole ihan optimaaliset esim. kuperkeikoissa ja loikkimisessa. Muuten kyllä hyvät kengät, mutteivät joustaneet toivotulla tavalla (tietenkään). Löysin nämä Reebokin ihanuudet, eikä hintakaan ollut kuin n. 42 €. Testasin tossuja heti eilen lyhyellä iltalenkillä ja tänään salireeneissä, putsasin pohjat! Niin mainiot kuulkaa, tuntuvat ihan sukilta. Kaikki urkkailijat tietenkin tietävät, että tämäntyyppiset tossukat ovat mukavat ja pehmeät jalassa, mutta itseltäni on mennyt ihan ohi tällaisten pohjasta lovetettujen ja päältä pehmeiden ja joustavien urheilukenkien kokeileminen. No, parempi ihastua myöhään kun ei milloinkaan, vai mitä! ;)


Tänään nautiskeltiin aamupalaksi jälleen mainiota kahden munan munakasta, täytteenä leppäsavukinkkua, vuohenjuustogoudaa ja auringonkukansiemeniä. Rinnalla raikastuksena oli avokado-tomaattisalsaa, jonka maustoin kanelibasilikalla, mintulla, korianterilla ja rouhaisulla suolaa & pippuria. "Jälkkäriksi" tein banaani-persikka-raejuusto-chiasiemen sörsseliä. Nuo Chiasiemenet ovat itselleni uusi tuttavuus, joita päätin kokeilla sen perusteella, että niin moni tuttuni on hehkuttanut blogeissaan ja somessa niiden puolesta. Lueskelin mielenkiinnolla Noora Shinglerin kesäkuussa tekemän oman tutkimuksen kyseisten siementen annostuksesta ja käyttötavoista. Oli huvittavaa lukea Eviran käyttäneen niistä nimeä "uuselintarvike". No jaa, peräpohjolassa uusi, Inkat ja Mayat vedelleet naamariin jo parituhatta vuotta ennen ajanlaskun alkua! :D


Siemenet imevät itseensä moninverroin oman painonsa määrän nestettä, ja niiden koostumus muuttuu hieman niljakkaaksi, sammakonkutumaiseksi. Se ei ollut lainkaan ällöttävää, päinvastoin suutuntuma oli oikein miellyttävä. Maku muistutti mielestäni melonia, onko kukaan muu havainnoinut samaa? Meinaan kokeilla heti huomenna Chiapuuroa, eli siemenet n. vartiksi likoamaan johonkin nesteeseen (kokeilen kauramaitoa), ja valmiin puuron päälle tuoreita marjoja. Helppoa & herkullista, uskoisin!


Kävin hetki sitten vetäisemässä PT:n tekemän salitreenin ensimmäistä kertaa itse läpi. Kiertoharjoitteluna tehtävään ohjelmaani kuuluu mm. askelkyykkyjä, jalkaprässiä, ojentajia, hauiskääntöjä, rintalihaksia ja tietenkin erilaisia vatsoja ja selkiä. Hölkkäsin salille, tein treenin ja hölkkäsin takaisin. Yhteensä 1,5 h. Sykemittari lakkasi jossain vaiheessa toimimasta, mutta kaloreita taisi kulua n. 500. Ode oli mukana salilla, pakersi siellä äijähuoneessa jotain omia juttujaan, ja tuli hiestä likomärkänä avustamaan Inverted Row -harjoituksen tekemisessä.


Tämän liikkeen neuvoi kaverini Mikko, kun näki eilen blogista, että olen päättänyt saada vedettyä yhden leuan. Kyseinen liike aktivoi samoja lihaksia, joita käytetään leuanvedossa, mutta se ei ole niin raskas. Tein oman harjoitukseni kahvahihnojen (tai mikä ikinä noiden nimi nyt onkaan) avulla.



Ja koska olen kauneusasianainen, niin tottakai olen kehitellyt erilaisia treenikampauksia! En tykkää, kun ponnari pomppii niskassa, varsinkaan juostessa. Olen myös pienenä tanssinut klassista balettia, joten tiukat nutturat tuntuvat ihanan turvallisilta ja saavat varsinkin treenatessa ryhdin suoristumaan entisestään. Tällainen triplaponnarikieputus oli vuorossa tänään:


Tein ensin päälli- ja sivuosista "puoliponnarin" takaraivopyörteen kohdalle. Sitten seuraava ponnari (johon liittyy mukaan myös tuo yläponnari) tuli takaraivon keskelle. Kolmas, eli alaponnari tuli ihan niskaan, ja siihen yhdistyi myös tuo keskiponnari (jossa siis on jo yläponnari mukana). Niskaponnarin hännän kiepautetin takaisin ylöspäin niin, että se kulki alimman ja keskiponnarin pompulalenkin alta. Latvat kiinnitin pinnillä ponnaripötkön alle!

Seuraavaksi suihkuun, ja sitten kaupungille kirmaamaan. Pötköponnarin taidan pitää! :)


Huomenna olisi vuorossa Cooperin testi, ääks! :D


Photobucket

3 kommenttia:

  1. Voi vitsi sulla on hyvä draivi päällä! Itse vielä niin laiskalla lomafiiliksellä että ainoa mihin olen saanut tartuttua on syömispuoli. Mutta mahtavaa kuitenkin lueskella (vähän kateellisenaki) sun energisestä menosta. Tuosta ei voi seurata kuin hyvää.

    Zinnia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka taasen Zinnia! Joo, nyt on hyvä genki, mutta huomenna koittava töihinpaluu, ja sen myötä liikunnan ja oman ajan sovittaminen arkeen hieman jännittää… Tai mitäpä sitä jännittämään, aikataulusta se vaatii! Ihanaa lomailua, nauti!

      Poista
  2. Tekis mieli kans kokeilla noita siemeniä kun niistä on tullut lueskeltua sieltä sun täältä. =)

    VastaaPoista