tiistai 19. elokuuta 2014

HIKISTÄ VESIJUOKSUA

Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa vesijuoksua oikein sillä lailla treenimielessä! Olen käynyt aiemmin pari kertaa juoruilemassa ja muka kuntoilemassa vesijuosten kaverin kanssa, mutta nuo lönköttelyt ovat kyllä olleet kaukana Monnan eilen vetämästä hikitreenistä! Aloitettiin ihan alkeista, eli käytiin tekniikka-asioita läpi. Äitini oli mukana treenaamassa, sillä hän on haaveillut vesijuoksun aloittamisesta, muttei ole rohjennut kokeilemaan. Sarkiman rouvat siis kauhoivat Mäkelärinteen uintikeskuksessa menemään yhteisvoimin! :D

Photo via BrianWonders.com
Haastavinta oli pysyä pystyasennossa, juoksuvyö kun tuppaa nostamaan peppua kohti pintaa. Myös jalkojen polkeminen laajalla kaarella vaati todellista keskittymistä. Kokeiltiin erilaisia etenemisvaihtoehtoja. Välillä kauhottiin ja poljettiin, sitten mentiin matkaa pelkkien jalkojen voimalla, kädet paikallaan, ja päinvastoin. Haastavinta oli etenemisen hitaus, varsinkin silloin, kun ei käytetty käsiä. Tuntui, ettei vedessä pääse mihinkään, ja turhautuminen oli lähellä. Sain itseni psyykattua keskittymään ajattelemalla: "Ei se päämäärä, vaan itse matka." Keskityin siis tekniikkaan, ja yritin ihan tosissani haastaa kroppaani kokonaisvaltaiseen työskentelyyn. Saatiin myös vetää pari spurttikisaa mamman kanssa "tikkaustekniikalla" jalat alhaalla polskien, kädet kylkien vieressä. Kaikki neljä raajaa tekivät pikkiriikkisen pientä liikettä vimmattua vauhtia! Hitto, että sydän hakkasi ja reidet polttivat. Äiti päihitti mut ensimmäisellä kierroksella mennentullen, mutta Sarkima nuorempi ampaisikin päätyseinään toisella vedolla ekana! Tasapeli. ;)
Tämän jälkeen mamma lähti puhaltelemaan, mutta mulle laitettiin vielä kauhomisräpylät käsiin, ja jatkettiin Monnan kanssa treeniä. Räpylöillä kauhominen teki tosi hyvää lavoille, rinta- ja käsilihaksille + koko kesän juntturassa olleelle olkapääälleni. Loppuun oli vielä vesivatsalihasrääkki jalat uima-altaan seinää vasten U-V-ja W-kirjaimia piirrellen. Olin ihan naatti noustessani altaasta! Sen verran kuitenkin innostuin, että meinaan mennä tänäänkin altaaseen Monnan lihaskuntotreenin jälkeen. Aion myös hankkia ne räpylät!

Photobucket

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti