maanantai 11. elokuuta 2014

MITTANAUHA PALJASTI TOTUUDEN

Olen parin viime viikon aikana tuskaillut nousevan painokäyrän kanssa. Olen tiennyt liikkuvani riittävästi ja syöväni suht oikein, silti vaaka on näyttänyt maanantaiaamujen punnituksissa ihan muuta kuin pitäisi. Nousevaan painokäyrään ovat vaikuttaneet varmasti ainakin nämä syyt:

- kuumat kelit
* nesteiden kertyminen

- runsaan liikunnan ilmestyminen elämääni
* kroppa "pitää kiinni" vararavinnosta
* lihasmassa on lisääntynyt


Nyt olen jumppakärpästellyt peräti 8-9 h viikossa kahden viikon ajan. Sitä ennen totuttelin pikkuhiljaa liikunnan lisääntymiseen juoksemalla, pyöräilemällä, hyppimällä trampoliinilla ja puistozumbailemalla n. 3-4 h/ viikko. Keho alkaa toivottavasti vähitellen tottumaan uudistuneeseen ruokavalioon, herkuttomuuteen, ja ennenkaikkea lisääntyneeseen liikunnan määrään. Ainakin tämän aamun painolukema antoi osviittaa siitä, että ainakaan kroppa ei enää pidä itsepäisesti kiinni niistä ylimääräisistä kiloista! Vaikka kiloluku onkin ollut nousujohteinen parin viikon ajan, en ole ottanut ruuhkaa. Olen tuntenut liikunnan ja ruokavalion positiivisen vaikutuksen kropassani, ja eilen ensimmäistä kertaa huomasin pari näkyvää/tuntuvaa muutosta:

- pyöräilykypärän leukahihna on kuin onkin liian löysä, jouduin kiristämään sitä
- juoksuvyö, jossa kannan pitkillä lenkeillä mukana pieniä vesipulloja, tipahti lenkille lähtiessäni peffan päälle, jouduin kiristämään sitäkin
- viimeksi alkukesästä pitämäni housut tuntuivat reisistä ihmeellisen ilmavilta

Mittailin itseni useasta kohtaa n. kuukausi sitten tavoitevaatelaatikkoinvistä tehdessäni. Kirjasin nuo lukemat silloin ylös, ja otin eilen illalla uuden mittaustuokion. Meinasin lentää selälleni!!! :D 


Mittasin itseni tuolloin kesälomani alkupuolella oikein kolmesta kohtaa vatsan seudulta, niin tynnyrimäinen oloni oli.  2 = alimpien kylkiluiden alapuolelta, 3 = navan päältä ja 4 = masun pulleimmalta, eli "oman elämäni vyölaukun" kohdalta. Alkoholin, vaalean leivän, pastan ja herkkujen pois jättäminen on vienyt 8,5-10 cm:n verran turvotusta keskivartalostani, MAHTAVAA!!! Alakropassa on tapahtunut vähemmän, reisien yhteisympärysmitasta (6) on lähtenyt 4 cm, pepun pyöreimmästä kohdasta (5) ainoastaan 1,5 cm.
Otan mitat seuraavan kerran 10.9. Tiedän, että ero eilen otettuihin mittoihin ei tule olemaan näin dramaattinen, sillä turvotussentit ovat jo lähteneet.

Näyttipä vaaka siis mitä tahansa, mittanauha ja päälle soljahtavat vaatteet kertovat sen lopullisen totuuden! :) Ja hei, hauiksen ympärysmitta oli kasvanut 1,3 cm! ;) Voimanainen.


Tässä vielä kuva tämän päivän PT-treeneistä Monnan kanssa. Tehtiin mm. päälläseisontaa yhdistettynä keskivartalon hallintaa vahvistaviin jalanojennuksiin. Rankkaa oli. Varsinkin asennosta hitaasti pois laskeutuminen sai syvät (toistaiseksi vielä lähes olemattomat) vatsalihakset nitisemään ja vinkumaan. Oma alastuloni ei ehkä ollut se kaikista sulavin! ;)Nyt unille, viime yö meni nimittäin superkuuta valvoessa… :)


Photobucket

4 kommenttia:

 1. Wautsi wau, Todella upeasti lähtenyt sentit, Onneksi olkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Tästä mennään hyvällä fiiliksellä kohti ampiaisvyötäröä! ;)

   Poista
 2. Ihan huikeeta. Tämä oli kyllä odotettavissakin tekemisiesi perusteella. Sitä saa mitä tilaa :).

  Zinnia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin. Täytyy vaan uskoa itseensä, niin tilaus menee perille! ;)

   Poista